duminică, noiembrie 27, 2022

Ovidiu Bojor este doctor în farmacie, inventatorul fitoterapiei moderne în România şi academician. Nimic din ce e legat de plante nu-i este străin, de aceea profesorul Ovidiu Bojor este întotdeauna consultat când vine vorba de acestea.

Viaţa sa înseamnă natură, înălţimi şi iubire. „De la 60 de ani am început să duc o viață normală pentru condiția mea. În primul rând, opt ore de muncă activă intensă, opt ore de odihnă activă și opt ore de somn”, susţine dr. Ovidiu Bojor.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

Acad. Ovidiu Bojor: ”Medicamentul primordial este alimentația. Suntem ceea ce mâncăm”

Membru al Academiei de Științe Medicale, dr. Ovidiu Bojor a scris o mulțime de cărți care reprezintă aur pentru fitoterapia românească.

În cartea sa ”Afecțiunile aparatului respirator – Terapii Complementare”, acad. Împărtășește cu cititorii secretele unui produs miraculos.

Cunoscut deja de marii preoți ai Egiptului antic, propolisul s-a dovedit a fi extrem de util, uneori spectaculos de eficient în tratamentul unor afecțiuni ce interesează arborele respirator.

Prin proprietățile antimicrobiene, datorate compușilor flavonoizi, esterilor acizilor fenolici cu alcooli aromatici și uleiurilor esențiale din fracțiunea volatilă), prin proprietățile antiinflamatoare și anestezice, propolisul acționează asupra proceselor patologice, uneori depășind eficacitatea unor medicamente.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Propolisul este un produs natural cu capacitatea miraculoasă de a opri durerea, fiind recomandat în faringite cronice, alergii rino-sinuzale, rino-sinuzită cronică. Dacă la tratamentul cu propolis se asociază lăptișor de matcă și miere, eficiența este sporită în tratamentul amigdalitelor, otitelor, traheitelor și a guturaiului.

Cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut, cu eficienţă dovedită în peste 200 de boli

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din pliculețele de ceai. Sigur NU...

Folosit din cele mai vechi timpuri, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind totodată un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa. Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

Aplicat intern, propolisul nu produce dezehilibre ale florei bacteriene normale, întrucât el acționează prin stimularea imunității, având ca rezultat creșterea rezistenței generale a organismului față de boală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private