duminică, ianuarie 29, 2023

Un dar neprețuit pentru oameni! Proprietăţile acestui aliment sunt uimitoare chiar și pentru oamenii de ştiinţă. Este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut, iar eficienţa sa este demonstrată în nu mai puţin de 200 de afecţiuni.

Grecii au remarcat inteligenţa şi modul albinelor de a-şi construi stupul, dar şi rolul propolisului, substanţă cu rol important de pavăză împotriva agresorilor.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Prolisul face din stup o cetate sigură, numele său, în limba greacă, însemnând, de altfel, „partea dinaintea cetăţii”.

Este un elixir cu o compoziţie unitară şi extrem de bine dozată, astfel că, indiferent de tipul de propolis cules din varii regiuni, proprietăţile sale nu se schimbă. Cum reuşesc să facă asta albinele rămâne o enigmă!

Găsim propolisul, la apicultori, fie brut,  fie sub formă de bulgări mici,  de culoare maro, dar  şi lichid, ca tinctură alcoolizată. Propolisul brut de bună calitate are un miros  dulceag-amărui, puternic şi nu prezintă luciu (cel lucios are multă ceară  şi, ca atare, proprietăţile sunt mult diminuate).

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

Folosit din cele mai vechi timpuri, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind totodată un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa.

Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

Excelent antiviral, antiinflamator, propolisul stimulează formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Are, de asemenea, acțiune analgezică, antiinflamatoare, antimicrobiană, anestezică și cicatrizantă, este eficient în tratarea febrei, răcelii și gripei, virozelor respiratorii, tusei, bronșitei, pneumoniei, faringitei, sinuzitei, gastritelor și ulcerului de stomac, colitei, enterocolitei, paraziților intestinali, infecțiilor reno-urinare, precum și în tratarea eczemelor infecțioase, micozelor, rănilor deschise și arsurilor, gingivitei, parodontozei și altor probleme ale cavității bucale.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

De altfel, studiile recente arată că propolisul distruge 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și alte 30 de tipuri de virusuri.

Mai mult, propolisul acționează eficient împotriva bacteriilor dăunătoare, fără a le distruge pe cele bune, cum se întâmplă cu antibioticele obișnuite.

Propolisul are acțiune dezinfectantă şi antiinflamatoare, fiind utilizat pentru tratarea aftelor, gingivitei, abceselor dentare, parodontozei sau pentru calmarea durerile gingivale și de dinți. El este totodată și o alternativă naturală pentru tratarea ulcerelor și gastritelor.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Propolisul stimulează în același timp refacerea țesuturilor afectate de tăieturi, răni și în special de arsuri, accelerând totodată procesul de regenerare a celulelor sănătoase.

De asemenea, propolisul nu provoacă efecte secundare, stimulând buna funcționare a organismului, în general.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private