Sari la conținut

Dr. Ion Alexie atrage atenția: ”Atenție la nivelul de oxigen! Aceștia sunt pacienții fără simptome care mor subit în somn”

Dr. Ion Alexie, medic specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, SUA , atrage atenția că pacienții cu Covid-19 pot avea nivelul de oxigen scăzut și să nu prezinte niciun simptom. Aceștia sunt pacienții care au cel mai mare risc să moară subit în somn. 

Dupa ce a fost pus diagnosticul infecției Covid-19, toți pacientii trebuie să își anunțe imediat medicii de familie sau alți medici de-ai lor, precizează dr. Alexie.
Medicul din Las Vegas atrage atenția că tratamentele depind aproape exclusiv de oxigenarea sângelui măsurată cu Pulseoximentrul. Mulți pacienți pot avea oxigenarea scăzută, dar se simt încă bine sau foarte bine ( Happy Hypoxia e denumirea acestui fenomen). ”Acești pacienți sunt cei care mor subit în somn sau se deteriorează foarte repede și ajung pe ventilatoare, la terapie intensivă,” avertizează medicul infecționist.
Cel mai important indicator este măsurarea oxigenării sângelui! Unii pacienți cu oxigenare scăzută nici măcar nu tușesc , nu au febră și nu simt că nu pot respira bine, la începutul bolii.

Dr. Ion Alexie, schemă de tratament Covid

Medicul mai precizează că în cazul în care pacientul poate fi tratat acasă, orice medicament se ia doar la recomandarea medicului și sub îndrumarea medicului.

Medicul a detaliat și câteva scheme de tratament.

Dacă oxigenarea  sângelui este de 95% sau mai mare și pacienții se simt bine, și nu arată foarte bolnavi, aceștia sunt tratați numai cu :
1. Zinc 220 mg pe zi;
2. Vitamina D3 2000 unitati pe zi;
3. Vitamina C 1 gram pe zi;
4. Dacă nu au contraindicații și numai sub suprevegherea medicului sunt tratati cu Heparină subcutanata sau Eliquis oral să se prevină microcheagurile de sânge care se formează în țesutul pacienților cu această infecție. Dacă nu se pot folosi aceste două medicamente, se poate utiliza Aspirina 150 mg pe zi. Toate aceste tratamente la pacientii cu oxigenare normala se folosesc pentru 10 zile. 

Schema detaliată de tratament o puteți găsi AICI.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel