Sari la conținut

Dr. Ion Alexie: Aș legaliza șpaga. Caliatea doctorului trebuie să fie răsplătită

Dr. Ion Alexie, medicul român din Las Vegas, a devenit cunoscut publicului român în timpul pandemiei, când a prezentat protocolul de tratament pe care îl aplică pacienților internați cu Covid-19 la spitalul Summerlin din Las Vegas.

Dr, Ion Alexie: Aș legaliza șpaga. Caliatea doctorului trebuie să fie răsplătită

Invitat al lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul, medicul din Las Vegas a vorbit despre schimbările care trebuie făcute în sistemul medical românesc. Dr. Alexie spune ca ar trebui să fie recompensați medicii care muncesc mai mult și care se ocupă de mai mulți pacienți.

Iar modalitatea de recompensare ar fi un fel de șpagă legalizată.

„Eu aș face un sistem hibrid. Aș legaliza puțin șpaga. Cu alte cuvinte – este un chirurg bun la un spital și toți pacienții vor să se opereze la acel doctor, dar el nu-i poate opera pe toți.

Dacă eu, ca medic, lucrez în plus, trebuie să fiu plătit în plus. Cu alte cuvinte, calitatea doctorului ar trebui să fie răsplătită. Asta ne cere și PNRR”, a declarat medicul, potrivit sursei citate.

Dacă un medic este foarte solicitat, unii pacienți ar trebui să îi plătească o suma de bani

Cu cât un medic este mai solicitat, cu atât ar trebui să primească mai mulți bani, consideră medicul, susține Ion Alexie. Pacienții care vor să fie operație de un anumit medic, de exemplu, ar trebui să plătească o anume sumă de bani, din care 60% ar trebui să meargă la chirurg, iar 40% spre spital.

„Dacă un medic este foarte solicitat, unii pacienți ar trebui să îi plătească o suma de bani că să fie operați de chirurgul respectiv, iar din suma aia, 60% ar trebui să ia chirurgul, iar 40% să ia spitalul, că operațiile se fac în acea instituție.

Astfel, se va elimina și șpaga, pentru că foarte mulți medici iau șpagă și le e frică”, a mai spus medicul român din Las Vegas, Ion Alexie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.