Sari la conținut

Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se induce ideea că doar ce e vegetal e bun, sigur, sănătos și de slăbit

Cerealele reci sunt un aliment ușor și convenabil. Multe dintre ele se laudă cu afirmații impresionante privind sănătatea sau încearcă să promoveze cea mai recentă tendință nutrițională. Dar vă puteți întreba dacă aceste cereale sunt atât de sănătoase pe cât pretind a fi.

Cerealele pentru micul dejun sunt fabricate din cereale procesate și adesea îmbogățite cu vitamine și minerale. Se consumă de obicei cu lapte, iaurt, fructe sau nuci.

Mihaela Bilic spulbera toate miturile. Nutriționistul spulbera toata miturile in ceea ce priveste consumul de cereale. Medicul sustine ca organismul digera extrem de greu fibrele din cereale.

„Aveti grija cu cerealele. Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. Orice imagine, ambalaj sau reclama care vrea sa promoveze un stil de alimentatie sigur, sanatos si dietetic contine niste spice apetisante in fundal. Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai.

Citeste si:

Nutritionistul spulbera toate miturile. Cuvantul integral sau digestiv a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda. Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre. Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale. Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase.

Din cereale te balonezi, te constipi

Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste? Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit. Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin. Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne.

Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea.

Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire”, a scris Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.