Sari la conținut

Dr. Mihaela Bilic: Nu trebuie să ne forțăm să bem 2 litri de apă zilnic. Ce-i prea mult strică

medic nutriționist
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dr. Bilic, despre o leguma cu multiple beneficii

Câtă apă ar trebui să bei pe zi? Cei mai mulți oameni au nevoie de aproximativ patru până la șase căni de apă plată în fiecare zi. Dar ar putea fi surprinzător să aflați că aportul de apă este un număr individualizat.

În timp ce regula zilnică de patru-șase pahare este pentru persoanele în general sănătoase, această cantitate diferă în funcție de cantitatea de apă pe care o consumă din alte băuturi și surse alimentare. De asemenea, anumite condiții de sănătate, medicamente, nivelul de activitate și temperatura ambientală influențează aportul zilnic total de apă.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că deși este recomandat să bem zilnic 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ajungem să ne forțăm să bem apă.

„Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că este bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să consumi 2 litri de apă, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru înțeles greșit.

Ce-i prea mult strică, chiar și dacă este vorba de apă

Sunt persoane cărora nu le este niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism este zgârcit cu pierderea lichidelor. Dacă o astfel de persoană se forțează să consume 2 litri de apă zilnic, se va simți umflată, infiltrată, iar rinichii trebuie să depună un efort suplimentar pentru a elimina un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, explică dr. Mihaela Bilic.

„Dacă mâncați supă sau ciorbă, dacă consumați lapte sau iaurt, fructe, legume, cafea, ceai sau înghețată, veți avea suficiente surse de lichide în alimentație. Dacă mai adăugați doar câteva pahare de apă, este perfect!

Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în ziua respectivă, așa că nu vă învinovățiți dacă nu consumați multă apă. Ce-i prea mult strică, chiar și dacă este vorba de apă”, a adăugat dr. Mihaela Bilic, potrivit Secretele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel