miercuri, martie 22, 2023

Ministrul Sănătății a declarat că se fac demersuri pentru imunizarea cadrelor didactice și a personalului auxiliar din unitățile de învățământ. După estimările autorităților, la jumătatea lunii ianuarie ar trebui să fie redactată o situație cu numărul de cadre didactice care acceptă imunizarea. Până atunci, medicii și experții din domeniu încearcă să tragă un semnal de alarmă despre necesitatea de a redeschide școlile, precum și influența negativă pe care o poate avea izolarea socială pentru tineri.

Mihai Craiu, pediatru, a evidențiat aspecte despre necesitatea de a redeschide școlile, potrivit Gândul. Copiii sunt foarte afectați din cauza izolării sociale provocate de pandemie. De asemenea, psihologii atrag atenția că au fost mult mai solicitați în perioada pandemică, iar părinții cer tot mai multe sfaturi despre cum să gestioneze situația în care tinerii se află. Aceștia se confruntă cu depresie, lipsă de motivație și episoade nevrotice.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

„Redeschiderea școlilor este o obligație a noastră, a tuturor, de la părinți până la autorități. Nu știu când va fi acel moment, dar cred că există timpul în viitorul apropiat – cu sprijinul epidemiologilor, care o să ne spună cât de răspândită este noua tulpină, să se elaboreze un plan ca să se deschidă în siguranță școlile acolo unde se poate, adică în zonele verzi.

În acest moment, trebuie deschise întâi grădinițele, creșele, care știm din occident că au funcționat fără vreun risc epidemiologic. Personal cred, ca părinte și ca medic, că școlile trebuie neapărat deschise. Copiii nu mai suportă acest tip de alienare. Dacă ne uităm aici avem o serie întreagă de prezentări pentru fenomene nevrotice, pentru depresie, copiii suferă, au nevoie de interacțiune. Noi trebuie să facem ce este sigur pentru ei”, a explicat medicul pediatru.

Te-ar mai interesa: Cutremur în Ministerul Sănătăţii! Un înalt funcţio...

Cu atât mai mult, medicul remarcă o schimbare în comportamentul unui număr îngrijorător de tineri. Mulți arată semne de depresie, gânduri de sinucidere, cauzate de lipsa de interacțiune și senzația de libertate.De aceea, medicul este de părere că redeschiderea școlilor ar putea reprezenta o schimbare pozitivă atât pentru copii, cât și pentru adolescenți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private