duminică, septembrie 25, 2022

Dr. Șerban Bubenek: „Mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută/ Un doctor îngrijeşte de patru ori mai mulţi pacienţi decât ar trebui să îngrijească în mod normal”.

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) a transmis un apel bucureștenilor, cu prilejul Maratonului Vaccinării din Capitală. Prof. dr. Șerban Bubanek le-a cerut  bucureștenilor să vină să se vaccineze cu încredere, vaccinarea fiind cea mai eficientă metodă de a pune capăt pandemiei și de a reveni la o viață normală.

Te-ar mai interesa: 3 pași simpli pentru o dietă echilibrată. Niciun a...

„Scopul este ca toți cetățenii care vin să se vaccineze să se simtă în deplină siguranță. Nu am avut niciun fel de incidente sau accidente nici la maratoanele trecute nici până în clipa de față. Statistica astăzi ne spune că sunt miliarde de oameni vaccinați, iar reacțiile adverse severe sunt extrem de neîntâlnite în această campanie de vaccinare.

Le spun cetățenilor din București să vină să se vaccineze pentru că este, alături de prevenție, de purtarea măștii, de dezinfecție, de evitarea aglomerațiilor, măsura care poate să ne facă să ne bucurăm măcar de sărbătorile de iarnă și de o primăvară liniștită”, a transmis prof. dr. Șerban Bubenek.

Te-ar mai interesa: Speranț pentru bolnavii de CANCER. Ce declanșează ...

Dr. Șerban Bubenek: „Mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută

Medicul Şerban Bubenek a mai atras atenţia, într-o conferinţă de presă care a avut loc în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală, că mortalitatea în secţiile de Terapie Intensivă din ţară este de 58-59%. De asemenea, președintele SRATI a subliniat că fiecare medic din secţiile ATI îngrijeşte de patru ori mai mulţi bolnavi decât ar fi normal.

Noi ştiam de anul trecut că atunci când o să avem peste 1.300-1.400 de pacienţi COVID în Terapiile Intensive, calitatea îngrijirilor medicale şi promptitudinea cu care sunt aplicate se va diminua. La 1.800 de pacienţi, câţi avem acum în Terapiile Intensive din România e foarte clar că un doctor îngrijeşte de patru ori mai mulţi pacienţi decât ar trebui să îngrijească în mod normal.

Te-ar mai interesa: Criză sanitară. Medic: Pacienții NU se mai pot tre...

Iar răspunsul asistentelor la acest număr mare de pacienţi este că eficienţa lor scade cu 40 la sută pentru că sunt supraîncărcate şi alienate în sarcini la foarte mulţi bolnavi, lucru care se vede şi la mortalitate”, a declarat Şerban Bubenek.

„Dacă mortalitatea în ATI la mijlocul anului 2020 era sub 50 la sută, a crescut spre 50 la sută la sfârşitul anului 2020. În clipa de faţă mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută. Asta în condiţiile în care în toată lumea mortalitatea în ATI variază între 25 şi 90 la sută.

Te-ar mai interesa: Copiii cu malformații cardiace, șanse Zero la viaț...

(…) Situaţia devine aproape necontrolabilă. Bătălia nu se câştigă nici în ATI, nici în UPU, nici în spital, bătălia se câştigă dacă ne distanţăm social şi ne vaccinăm contra virusului”, a mai spus Şerban Bubenek.

Antiviralele pentru pacienții Covid vor apărea abia la sfârșitul lunii noiembrie

Abia la finalul lunii noiembrie vor apărea anitivirale pentru pacienţii cu COVID-19, dar că acestea nu se vor găsi “la colţul străzii”, a mai transmis profesorul Bubenek.

Te-ar mai interesa: Ce sunt terorile nocturne și cum ne afectează ele ...

„O veste bună ar putea fi faptul că şi în România sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să apară noi antivirale care să fie destinate pacienţilor cu forme medii şi chiar severe. Dar această terapie viitoare, ca şi anticorpii monoclonali, nu va fi într-un număr atât de mare încât să se poată lua de la colţul străzii şi să se poată administra fără supraveghere medicală.

Deci în continuare vaccinarea va rămâne principala metodă prin care încercăm să scădem mortalitatea celor care vaccinaţi fiind se vor infecta”, a concluzionat medicul Şerban Bubenek.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private