miercuri, mai 31, 2023

Drama din spatele fenomenului „la 5 kilograme”! Mihaela Bilic, mesaj pentru femei: Acceptați-vă corpul și învățați să vă iubiți! Să fii slab e una, să fii sexy și plin de viață e alta!

În pragul zilei de 8 martie, ziua în care este celebrată femeia, nutriționistul Mihaela Bilic transmite un mesaj emoționant adresat femeilor care caută perfecțiunea fizică și uită să își trăiască firesc viața.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Drama din spatele fenomenului „la 5 kilograme”!

Bilic vorbește despre așa numitul fenomen psihologic „la 5 kilograme”, potrivit căruia femeile „își pun viața în cui”, în așteptarea siluetei perfecte.

„Învață să te iubești!  Într-o săptămână dedicată femeii, vreau să adresez un mesaj tuturor doamnelor: acceptați-vă corpul și învățați să vă iubiți! Insatisfacția cronică legată de imaginea corporală este specifică femeilor 90% dintre femei sunt nemulțumite de felul în care arată, iar 80% dintre ele au ținut cel puțin o odată în viață o cură de slăbire. Și asta după ce s-au văzut în costum de baie.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Jumătate dintre femei au o viață sexuală nesatisfăcătoare din cauza sentimentului de jenă indus de grăsime. Și, atenție, 56% ar prefera să fie mai slabe decât să aibă un coeficient de inteligență mai ridicat.

Să fie acul cântarului cel care ne judecă valoarea? Nu e nimic anormal în a-ți dori să fii în formă, sănătoasă, tonică și pozitivă, dar este aberant să crezi că problemele tale vor dispărea odată cu topirea kilogramelor. Există un fenomen psihologic numit “la 5 kg de fericire” care descrie drama multor femei: îți pui viața în cui și aștepți să trăiești cu adevărat după ce slăbești. 7 din 10 femei sunt convinse că viața lor s-ar schimba în bine dacă ar fi mai slabe! Doar că acest lucru nu se întâmplă niciodată”, a scris Bilic pe pagina de Facebook.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Mituri şi adevăruri despre metabolism şi obezitate – Special Arad · ultimele știri din Arad

Mihaela Bilic, mesaj pentru femei: Puneți capăt acestui război inutil dintre minte și corp, el trebuie să vă devină prieten

Importantă este imaginea pe care femeile o au despre ele însele. Încrederea, optimismul, buna-dispoziție sunt ingredientele care înfrumusețează femeia.

„Nu vă lăsați seduse de goana după un corp perfect, nu cădeți în capcana obsesiei de a fi slabe cu orice preț. Nu e vina voastră dacă nu reușiți să atingeți dimensiunile unui topmodel, imaginea femeii ideale pe care mass-media o impune are o greutate cu 25% mai mică decât a unei femei normale. Perfecțiunea vinde, dar este utopică, plictisitoare, nenaturală și, cel mai important, nu garantează fericirea!

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Puneți capăt acestui război inutil dintre minte și corp, el trebuie să vă devină prieten. Decât să-l urâți și să-l disprețuiți, mai înțelept ar fi să-l acceptați.

Nemulțumirea de sine distruge autostima și epuizează rezervele de timp și de energie vitală, care ar fi putut fi cheltuite mai cu folos. Imaginea corporală este reprezentarea pe care o persoană și-o face despre propriul corp, este ceea ce CREDEM noi că văd ceilalți. Indiferent de felul în care arătăm în realitate, percepția celor din jur va fi determinată și indusă de noi.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

În loc să ne vânăm permanent slăbiciunile și defectele, ar fi mai logic să ne concentrăm pe calități. Nu lăsați imperfecțiunile să vă domine existența și bucurați-vă de viață acum, la greutatea pe care o aveți. Respectul și încrederea în propria persoană sunt direct proporționale cu părerea pe care o avem despre noi înșine. Când ți-e bine în pielea ta ești capabil să acționezi eficient, ești conștient de capacitățile și potențialul pe care le ai, ești sigur pe tine și depășești mai ușor problemele zilnice. Când ți-e bine în pielea ta te simți iubit și împlinit.

Schimbarea de atitudine vine din noi și nu are legătură cu greutatea pe cântar. Să fii slab e una, să fii sexy și plin de viață e alta! O femeie care râde este atrăgătoare chiar dacă nu are o siluetă perfectă. Întrebați orice bărbat, dacă nu mă credeți!”, a atars atenția nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private