Sari la conținut

Drama unei refugiate din Ucraina. Stresul războiului a făcut-o să piardă sarcina!

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Drama unei refugiate din Ucraina. Stresul războiului a făcut-o să piardă sarcina!

Drama refugiaților din Ucraina atinge cote inimaginabile, în unele cazuri. Un caz trist a avut loc chiar la Maternitatea Buna Vestire din Galați.

Doua refugiate din Ucraina, din cămine, însărcinate, una de 23 si alta de 17 ani, au ajuns la Maternitate, dar, dintre cele două, doar cea de 23 de ani se simte bine.

Femeia, însărcinată în 20 de săptămâni, a avut contracții puternice, dar acum situația este sub control.

Drama unei refugiate din Ucraina. Stresul războiului a făcut-o să piardă sarcina!

Din păcate, tânăra de 17 ani, însărcinată în primul trimestru, a pierdut sarcina, prin  avort spontan, și se află acum la spital.

Oboseala, stresul, frigul și efortul în tentativa de a scăpa de pericolul de acasă le putea fi fatal. Din păcate pentru tânăra de 17 nu s-a mai putut face nimic în privința sarcinii care a fost pierdută.

Potrivit Antena 3, tânara de 17 ani a rămas internată și se află sub tratament, iar cea de 23 de ani s-a întors la cămine acolo unde era cazată.

Având în vedere prin ce au fost nevoite să treacă prin acest exod, medicii recomandă ca femeile însărcinate să vina cu sau fară programare la consult.

Autoritățile gălățene încearcă pe cât posibil să afle și să țină sub monitorizare femeile din Ucraina însărcinate pentru a preîntâmpina orice problemă de acest sens. În Galați sunt cazate refugiate gravide chiar și aproape de termenul de naștere.

Reamintim că, în ultimile șase zile, mii de ucrainieni au hotărât să-și părăsească țara, de teama distrugerii și a morții. Până acum, aproape 520.000 de refugiaţi din Ucraina au trecut frontiera spre ţări vecine după declanşarea invaziei ruse. Dintre aceștia, în România au ajuns aproape 35.000 de refugiaţi.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: