Sari la conținut

Dublă campioană mondială, operată la genunchi inutil:„Părinții nu au știut nimic. Am stat 2 ore și jumătate în operație și nu s-a găsit nimic”

Din cuprinsul articolului

Un palmares cu care orice sportiv și-ar dori să se laude: dublă campioană mondial (1997 și 1999) și dublă campioană europeană (1998). Corina Ungureanu, acum în vârstă de 42 de ani, a vorbit despre un moment extrem de delicat din cariera ei.

În 1993, când era junioară, Corina Ungureanu a fost operată la genunchi. În cadrul GSP LIVE, fosta gimnastă a povestit că operația nu era necesară și că doctorii nu i-au găsit nicio problemă.

„Operația mea la genunchi a fost făcută de pomană. Așa s-a decis la Spitalul Municipal. Nu am avut nimic la genunchi. Era o suprasolicitare. Am stat 2 ore și jumătate în operație și nu au găsit nimic.

Eu nu am avut nimic. Eram la junioare, într-un cantonament. Eram în creștere și aveam o suprasolicitare. Am făcut exerciții noi, de ridicări. Probabil au fost prea multe greutăți. Au mai fost colege cu dureri la genunchi, dar la mine au fost cele mai rele. Nu era vorba de durere, doar că nu mai aveam control. Ligamentele erau foarte sensibile.

Eram în cantonament în Austria și m-a văzut un medic. Mi-a spus foarte clar nu am nicio problemă, doar că am nevoie de recuperare, cu exerciții specifice. Înainte de a merge în Austria au fost la un doctor în România, la Municipal, și mi-a zis că nu am nimic.

După cantonament, m-au dus iar la medic, nu știu de ce. M-au oprit, m-au operat, iar ai mei nici nu au știut. Au venit a doua zi. A fost o nebunie atunci.

Mă durea și celălalt genunchi, dar de teamă să nu fiu iar operată nu am zis nimic. Am tras doi ani cu durerea până mi s-au întărit ligamentele”, a spus Corina Ungureanu la GSP LIVE.

Adevărul despre pictorialul nud

Fosta mare gimnastă a discutat despre unul cele mai controversate momente din viața ei: pictorialul nud pe care l-a făcut în 2000 pentru Playboy. Ulterior, a repetat experiența și în 2008.

În plus, Corina Ungureanu a fost implicată alături de Claudia Presecan şi Lavinia Miloşovici în scandalul gimnastelor care au realizat un DVD în Japonia, executând dezbrăcate exerciţiile pe aparate.

„Nu voi spune că nu a contat partea financiară. A contat enorm. Erau mai mulți bani decât primisem pentru titlul mondial. Aveam o casă de terminat și…

A fost și chestia că pozase o patinatoare și că au mai fost gimnaste înaintea mea… Am zis «OK, bun». M-am autodepășit, dacă vrei. Noi nu am fi vorbit azi fără chestia asta. Eu nu sunt o mare gimnastă. Nu mă consider în primele 15. Eu știu unde îmi e locul în ierarhia marilor gimnaste din România. Nu o să mă auzi că spun «Sunt o mare gimnastă». OK, comparativ cu rezultatele de azi, putem spune. Dar poate dacă nu făceam acele poze lumea nu știa că Ungureanu e și campioană mondială.

Sunt multe gimnaste peste mine, ca rezultate, care nu au trecut acest prag, nu au făcut ceva diferit… Eu mereu m-am simțit datoare să spun că îmi cunosc locul. Eu nici măcar nu am fost Jocurile Olimpice.

Când a fost pictorialul din Japonia a fost o mare încurcătură, un mare scandal. Eu, din prostie sau neștiință, am avut emblema Federației pe echipament. Atât ne-a dus pe noi capul. Nu am știut să luăm un avocat, să citim contractul cum trebuie. Noi nu am dat niciun fel de explicații, nu am spus prea multe. Probabil dacă se întâmpla azi, nu mai se mai agita nimeni. Au fost multe gimnaste care au făcut mult mai multe, după noi. Dar atunci…”, a spus Corina Ungureanu la GSP LIVE.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel