E uimitor ce ți se întâmplă dacă mănânci ciocolată dimineața

E uimitor ce ți se întâmplă dacă mănânci ciocolată dimineața
E uimitor ce ți se întâmplă dacă mănânci ciocolată dimineața

Micul dejun este pentru mulți cea mai importantă masă a zilei, iar din meniu e bine să nu lipsească cerealele și fructele. Specialiștii susțin că, tot la micul dejun, e bine să serviți și o tabletă de ciocolată, aceasta fiind un excelent stimulent bogat în magneziu ((330 mg la 100 g ciocolată).

Şi poate să explice efectul anti-stres şi antidepresiv pe care îl are ciocolata şi justifică necesitatea introducerii ei în alimentaţie.

O mică tabletă de ciocolată, consumată dimineaţa, chiar şi atunci cand ţii cea mai severă dietă, va avea rolul unui stimulent pentru întreaga zi. Dar aceasta nu este tot. Oamenii de stiinţă au demonstrat, de exemplu, rolul pozitiv al flavonoidelor prezente în cacao, substanţe care ar provoca o mai bună dilatare a vaselor de sânge. Compuşii săi antioxidanţi luptă împotriva radicalilor liberi şi protejează, astfel, activitatea creierului.

„Preparatele din cacao, care conțin flavonoide, s-au dovedit a avea un potențial rol în prevenirea bolilor cardiometabolice. Studii observaționale sau experimentale au sugerat influența pozitivă asupra sănătății umane a consumului de ciocolată, tocmai datorită acestor flavonoide. Sunt descrise efecte antioxidante, antihipertensive, antiinflamatorii, antiateromatoase și antitrombotice”, explică dr. Carmen Adella Sîrbu, medic primar neurolog în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook