miercuri, iunie 29, 2022

Emilian Imbri, despre tulpina Delta și vaccinare: „O variantă mai bine înarmată a virusului”/ „Era foarte bine dacă s-ar fi obligat la vaccinare”.

Fostul manager al Spitalului „Victor Babeș” din București atrage atenția de importanța vaccinării profesorilor și a părinților, când mai sunt doar câteva săptămâni până la începerea școlilor.

În contextul creșterii rapide a numărului de copii bolnavi de Covid, care ajung în aceste zile la Terapie Intensivă, subliniază că varinata Delta a coronavirusului este „o variantă mai bine înarmată a virusului”, care „abordează copiii”.

Te-ar mai interesa: Cum arăta Brigitte Năstase înainte de cele 19 oper...

Emilian Imbri, despre tulpina Delta: „O variantă mai bine înarmată a virusului”

„Era foarte bine dacă s-ar fi pedalat, insistat și s-ar fi obligat la vaccinare, pentru anumite categorii de persoane (…) Trei tineri au murit în spitalul Victor Babeș… Dacă cineva pierde bătălia, este grav.

(…) Nu s-a așteptat cineva ca această nouă variantă (Delta, n.e.), modificată, mai bine înarmată a virusului, să abordeze copiii. Toată lumea știa că dacă vine un val declarăm câteva spitale Covid. Din fericire, în primele valuri nu au fost afectați copiii. Din păcate, acum sunt cei mici, care nu se pot vaccina, sub 12 ani.”, a atras atenția Emilian Imbri.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Întoarceți-vă la unt și untură. Câ...

În ceea ce privește deschiderea școlilor, specialistul recomandă prezența fizică, „pentru binele copiilor”.

„Este obligatoriu să înceapă școala. În momentul în care școala nu începe, și se agravează situația, nu mai poți începe. Sunt aspecte economice, de educație, psihologice. Dacă nu începe școala, sunt aspecte economice. Copiii sunt cu niște carențe din cauza sistemului ineficient online”, a explicat medicul, potrivit Realitatea PLUS.

Te-ar mai interesa: Poveste impresionantă: ”Ani de zile am crezut că n...

„Părinții și profesorii trebuie convinși să se vaccineze”

În acest sens, medicul Emilian Imbri recomandă vaccinarea copiilor „în funcție de reacțiile și recomandările fiecăruia”, iar cei care trebuie „convinși” sunt părinții și profesorii, „cele două ziduri de apărare în fața copiilor”.

„Eu cred în sistemul de învățământ din România, cu marile lui lacune. Cred în seriozitatea celor care gestionează acest minister. În România, în momentul de față, dacă măsurile vor fi luate corect și cu curaj…

Te-ar mai interesa: Atenție! Această poziție de somn îți distruge sănă...

Nu măsuri de tipul „Haideți să dăm mici, bomboane…”. Părinții trebuie convinși, ca și profesorii. Sunt cele două niveluri ca doua ziduri de apărare în fața copiilor. Dacă profesorul nu vine la școală și spune că mă numesc… și eu sunt vaccinat, se rupe filmul.

(…) Copiii e bine să se vacccineze, în funcție de reacțiile și recomandările fiecăruia. Dacă părinții nu sunt de acord, se va face un formular, cu vaccinarea copiilor lor, nu toți la grămadă”, a mai spus medicul Emilian Imbri.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: încă două cazuri, descoperite în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private