marți, iunie 28, 2022

Alimentația joacă un rol extrem de important în sănătatea creierului. Experții spun că un aliment consumat în toată lumea este esențial pentru alimentația umană. Trebuie neapărat să îl mănânci. Nici nu știi cât bine face organismului.

Este obligatoriu să mănânci acest aliment. Nici nu știi cât bine face organismului

Pâinea este bogată în carbohidrați complecși (în principal amidon); oferă, de asemenea, numeroase proteine ​​vegetale și conține foarte puține grăsimi. Este o sursă bună de vitamine din complexul B și minerale precum fosfor, potasiu și magneziu.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...

Datorită acestor proprietăți nutritive, nu este surprinzător faptul că experții în nutriție definesc pâinea ca pe o componentă esențială la baza piramidei nutriționale: ea trebuie de fapt să reprezinte și baza dietei (în țările în care este una dintre principalele surse de carbohidrați), așa cum a fost de fapt în cursul evoluției speciei umane pentru majoritatea culturilor, potrivit unui articol publicat de Malafronte.

Într-o dietă echilibrată, cel puțin 50% din totalul caloriilor trebuie să provină din carbohidrații conținuți în alimente, care sunt necesari pentru a oferi organismului energia de care are nevoie pentru a funcționa și a se dezvolta corect. În pâine, carbohidrații sunt prezenți în proporție medie de 50-60 g

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...

Fibra cerealelor se concentrează în tărâțe. Aportul de fibre alimentare al pâinii integrale este considerabil mai mare decât al pâinii albe (de aproximativ 2-6 ori mai mult).

Fibrele sunt importante pentru numeroasele beneficii pentru sănătate. Cel mai cunoscut este facilitarea tranzitului intestinal. Nefiind solubilă, fibra conținută în pâine garantează un efect laxativ mai mare.

Vitaminele și mineralele esențiale

Pâinea oferă vitaminele B solubile în apă, pe care organismul le poate stoca doar în cantități mici, și numeroase minerale necesare diferitelor funcții de bază.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

Așadar, dieta zilnică trebuie să garanteze o aprovizionare suficientă de vitamine pentru a satisface nevoile organismului nostru.

Pâinea conține vitamina B1, B2, B3, vitamina B6 sau piridoxina și vitamina B9 sau acid folic.

Printre minerale se găsesc cantităţi mari de fosfor, magneziu, calciu şi potasiu, iar într-o măsură mai mică alte elemente precum sodiul, fierul sau iodul.

Având în vedere valoarea sa nutritivă, pâinea ar trebui să fie o parte importantă a dietei. Trebui inclusă în aproape toate mesele, de la micul dejun până la cină.

Te-ar mai interesa: Planta care face minuni pentru sistemul nervos. Li...

Lipsa consumului obișnuit al acestui aliment contribuie la crearea unor dezechilibre considerabile în profilul caloric al dietei: în acest fel se crește procentul de calorii provenite din alimente bogate în grăsimi sau proteine ​​și ne îndepărtăm considerabil de caracteristicile unui echilibru alimentar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private