Sari la conținut

Scandalul momentului! Ministrul Sănătății a încălcat regulile de distanțare socială! A fost prins de paparazzi când se săruta cu amanta

Scandalul momentului! Ministrul Sănătății a încălcat regulile de distanțare socială! A fost prins de paparazzi când se săruta cu amanta. „Am dezamăgit oameni şi îmi pare foarte rău”.

Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie, a demisionat, sâmbătă 26 iunie, la o zi după ce și-a cerut scuze public pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid. Hancock este căsătorit și este tatăl a trei copii. Cu toate acestea, paparazzii l-au fotografiat sărutând-o și îmbrățișând-ode mama focului pe Gina Coladangelo, la rândul ei o femeie căsătorită.

Presa din Marea Britanie susține că pozele în care apar cei doi sărutându-se au fost surprinse pe 6 mai. Asta înseamnă că „evenimentul” a avut loc cu două săptămâni înainte ca restricțiile anti-epidemice dure să fie relaxate în Anglia.

Ministrul britanic al Sănătății a demisionat după ce a încălcat regula  distanțării sociale sărutând o consilieră - Hotnews Mobile

Scandalul momentului! Ministrul Sănătății din Marea Britanie a demisionat după ce nu a respectat regulile în pandemie

„Le datorăm oamenilor care au sacrificat atât de multe în această pandemie să fim oneşti când i-am dezamăgit, aşa cum am făcut-o eu încălcând regulile”, a transmis Matt Hancock, în scrisoarea de demisie. Din nou, el a cerut scuze, precizează Reuters.

„Am fost să-l văd, astăzi, pe prim-ministru pentru a-mi înainta demisia din funcția de Secretar pentru Sănătate. Aceia dintre noi care facem regulile trebuie să le și respectăm, iar de aceea trebuie să demisionez.

Am fost mândru de lucrurile pe care le-am făcut pentru a proteja NHS (sistemul public de sănătate din Marea Britanie), pentru succesul campaniei de vaccinare, una dintre cele mai rapide din lume, și voi continua să susțin guvernul premierului din Parlament.

Am dezamăgit oamenii şi îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe munca de a scoate ţara din pandemie şi aş fi recunoscător pentru respectarea vieţii private a familiei mele pe acest subiect personal”, a scris Hancock pe pagina sa de Twitter.

Premierul Boris Johnson a transmis prin purtătorul de cuvânt că a acceptat scuzele ministrului sănătăţii şi consideră subiectul încheiat.

„Ar trebui să fii extrem de mândru de munca ta. Sunt recunoscător pentru sprijinul tău şi cred că aportul tău la serviciul public e departe de a se fi încheiat”, i-a transmis Johnson.

A încălcat Hancock regulile de e-mail?

Mai mult de atât, potrivit Sunday Times, Matt Hancock a încălcat potențialele directive guvernamentale prin utilizarea contului său personal de e-mail pentru afaceri guvernamentale. Într-o scrisoare adresată secretarului cabinetului, funcționarului public din Marea Britanie și comisarului pentru informații, vicepreședintele muncii, Angela Rayner, a cerut o „investigație la scară largă” dacă e-mailurile private au fost utilizate pentru a discuta despre contractele guvernamentale și dacă utilizarea lor ar putea avea potențial încălcat legea.

Liniile directoare oficiale prevăd că, în cazul în care afacerile guvernamentale se desfășoară utilizând adrese de e-mail private, trebuie să se ia măsuri „pentru a se asigura că informațiile relevante sunt accesibile”.

Aceștia spun că o copie ar trebui trimisă la o adresă de e-mail a departamentului în scopul păstrării evidenței, dar și pentru a putea fi solicitată în temeiul Legii privind libertatea de informare.

Matt Hancock s-a aflat sub presiuni puternice în ultimele luni, ca urmare a felului în care a gestionat pandemia din poziția de ministru. El a fost acuzat de fostul consilier al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, cu care acesta se află acum în conflict, că a gestionat defectuos pandemia din Marea Britanie, mai ales în ce privește testările Covid. Cummings l-a numit pe Hancock „o nulitate”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: