miercuri, iunie 29, 2022

Imunitatea colectivă este esențială pentru a pune capăt pandemiei, susțin specialiștii. Aceasta va asigura protecție unei întregi populații, limitând răspândirea virusului și numărul deceselor.

Cu toate acestea, chiar și astăzi, există multe persoane care refuză vaccinurile anti-COVID. Teama este principalul motiv, întrucât majoritatea oamenilor care refuză un ser consideră că imunizarea va avea repercusiuni grave în viitor.

Te-ar mai interesa: Mai ușor să previi. Află 5 reguli FENG SHUI pentru...

Odată cu dezvoltarea certificatului verde, însă, ritmul campaniei de vaccinare ar putea crește tot mai mult. Mulți oameni nu își permit să nu aibă un astfel de certificat deoarece acesta este necesar inclusiv la muncă, în anumite state.

De asemenea, apariția variantei Omicron va determina, cu atât mai mult, creșterea ritmului de vaccinare, din cauza contagiozității crescute și a riscurilor asociate.

Certificatele COVID vor crește ritmul vaccinării

Potrivit unui studiu internaţional, introducerea certificatelor COVID poate determina vaccinarea unui număr mai mare de persoane, anunță BBC, citat de Rador.

Potrivit unui studiu internaţional asupra impactului certificatelor COVID, acestea pot face ca un număr mai mare de persoane să se vaccineze.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Certificatele au fost folosite pentru a permite accesul la anumite evenimente doar persoanelor complet vaccinate, care au fost testate negativ sau au trecut prin boală.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au afirmat că certificatele COVID pot avea un impact important, dar nu sunt suficiente. Patru dintre cele şase ţări studiate, Israel, Franţa, Italia şi Elveţia, au înregistrat o creştere considerabilă a numărului de vaccinări, imediat înainte şi după introducerea acestor certificate.

Te-ar mai interesa: Speranță pentru persoanele care nu merg. Profesoru...

Efectul lor a fost cel mai vizibil în „grupurile care acceptă vaccinul”, printre care persoanele cu vârsta mai mică de 30 de ani şi bărbaţii. În celelalte două ţări, Germania şi Danemarca, certificatele nu au determinat o creştere semnificativă a numărului de vaccinări.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private