Sari la conținut

Urmează vaccinarea în masă a populației? Factorul care va grăbi imunizarea

vaccin antigripal
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccinul antigripal

Imunitatea colectivă este esențială pentru a pune capăt pandemiei, susțin specialiștii. Aceasta va asigura protecție unei întregi populații, limitând răspândirea virusului și numărul deceselor.

Cu toate acestea, chiar și astăzi, există multe persoane care refuză vaccinurile anti-COVID. Teama este principalul motiv, întrucât majoritatea oamenilor care refuză un ser consideră că imunizarea va avea repercusiuni grave în viitor.

Odată cu dezvoltarea certificatului verde, însă, ritmul campaniei de vaccinare ar putea crește tot mai mult. Mulți oameni nu își permit să nu aibă un astfel de certificat deoarece acesta este necesar inclusiv la muncă, în anumite state.

De asemenea, apariția variantei Omicron va determina, cu atât mai mult, creșterea ritmului de vaccinare, din cauza contagiozității crescute și a riscurilor asociate.

Certificatele COVID vor crește ritmul vaccinării

Potrivit unui studiu internaţional, introducerea certificatelor COVID poate determina vaccinarea unui număr mai mare de persoane, anunță BBC, citat de Rador.

Potrivit unui studiu internaţional asupra impactului certificatelor COVID, acestea pot face ca un număr mai mare de persoane să se vaccineze.

Certificatele au fost folosite pentru a permite accesul la anumite evenimente doar persoanelor complet vaccinate, care au fost testate negativ sau au trecut prin boală.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au afirmat că certificatele COVID pot avea un impact important, dar nu sunt suficiente. Patru dintre cele şase ţări studiate, Israel, Franţa, Italia şi Elveţia, au înregistrat o creştere considerabilă a numărului de vaccinări, imediat înainte şi după introducerea acestor certificate.

Efectul lor a fost cel mai vizibil în „grupurile care acceptă vaccinul”, printre care persoanele cu vârsta mai mică de 30 de ani şi bărbaţii. În celelalte două ţări, Germania şi Danemarca, certificatele nu au determinat o creştere semnificativă a numărului de vaccinări.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel