Fasolea reduce riscul de cancer și scade colesterolul rău

Fasolea reduce riscul de cancer și scade colesterolul rău
Fasolea reduce riscul de cancer și scade colesterolul rău

Specialiştii spun că fasolea uscată poate fi considerată ca făcând parte din grupul “carne, peşte, ouă, nuci “, datorita valorii nutritive ridicate şi datorită conţinutului în proteine.

Studiile arată că fasolea ajută la reducerea colesterolului, oferind în acelaşi timp o nutriţie excelentă. Un studiu efectuat la Universitatea din Kentucky a arătat că după numai trei săptămâni de aport crescut de fasole s-a redus colesterolul în medie cu 19% şi s-a redus riscul de atac de cord cu aproape 40%. De asemenea, din cauza conţinutului ridicat de fibre, se reduce apetitul pentru alimentele grase mai periculoase. În combinaţie cu nuci, seminţe şi cereale, fasolea formează un complex de fibe şi de proteine vegetale.
Fasolea este alimentul perfect pentru dieta săracă în grasimi, deoarece conţine doar 2-3% grăsime. Doar o ceaşcă de fasole poate oferi 15 la sută din carbohidraţii necesari zilnic. Este una dintre cele mai bune surse de fibre alimentare, căci conţine fibre insolubile şi solubile. În timpul digestiei, fibrele solubile formează un gel, care ajută organismul să elimine grasimi, colesterol şi carbohidraţi. Ca un fapt inedit, doar o ceaşcă de fasole fiartă poate oferi 15 grame de fibre alimentare, mai mult de jumătate.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox