miercuri, septembrie 28, 2022

Vaccinul. Despina Tudor are 96 de ani și a fost medic veterinar. Recent, a făcut a treia doză de vaccin anti-COVID, pentru că doamna are încredere în vaccinare. Știe exact cum a apărut și cât de mult a contribuit la supraviețuirea și salvarea omenirii.

Într-un interviu pentru Digi24, Despina Tudor ne-a împărtășit emoționată una dintre marile bucurii pe care le-a avut: a găsit într-o carte – și nu una oarecare, ci o Biblie – un certificat de vaccinare ce datează din 1907, când vaccinarea era obligatorie. Biletul de vaccinare aparținea vărului ei, care a slujit ca preot.

Te-ar mai interesa: Ți-a apărut o pată galbenă în jurul ochilor? Boala...

”Vaccinul este o armă extraordinară”

„Este o armă extraordinară! A fost descoperit în secolul al XVIII-lea de către doctorul englez Jenner. În vremea aceea, era o boală foarte gravă la om, variola. El a recoltat de la o vacă, dintr-o pustulă, material din care a făcut vaccin, că de-asta se numește vaccin, de la vacă”, explică fostul medic veterinar.

Despina Tudor este om de știință și fiică de preot. A susținut vaccinarea de când se știe. Recent, și-a făcut a treia doză împotriva Covid-19. „În martie am făcut cele două doze, Pfizer, și acum, luna aceasta, am făcut a treia doză. Și foarte bine m-am simțit, n-am avut nici cea mai mică reacție”, spune doamna de 96 de ani. „Am fost foarte încredințată că este o metodă foarte bună și mi se pare ceva exagerat ce se spune, că va produce infertilitate sau nu știu ce reacții. Sunt păreri rău-voitoare, în necunoștință de cauză. Nu e posibil așa ceva”, dă asigurări fostul medic veterinar.

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

Dovada că certificatul de vaccinare exista și în urmă cu un mai bine de un secol

Vizibil emoționată, le-a arătat jurnaliștilor Digi24 cum a descoperit că certificatul de vaccinare era un document ce exista și în urmă cu un secol. „Într-o Biblie veche, din 1835, am găsit un bilet de vaccinare din 1907 în care era vaccinat verișorul meu, Ion, născut în 1904. Și iată că vaccinat atunci, a trăit și a ajuns preotul Ion Calotescu Băluțanu, care a slujit altarul în Râmnicu Vâlcea. Vaccinul era obligatoriu pe vremea aceea. Nu se opunea nimeni, toată lumea era de acord”, a adăugat Despina Tudor.

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

La 96 de ani și cu mii de amintiri în minte și în suflet, Despina Tudor spune că pandemia de Covid-19 e comparabilă cu vremurile când o altă epidemie omora oameni, însă fără ca aceștia să aibă posibilitatea vaccinării.

„Este o situație foarte grea, dar comparabilă cu – ce știu din povestite – cu gripa spaniolă, care a apărut în timpul Primului Război Mondial și care a făcut mai multe victime decât a făcut războiul. Mureau oamenii pe capete și n-aveau ce să facă. Descoperirea vaccinului a fost într-adevăr un mare eveniment, un foarte important eveniment pentru omenire”, conchide doamna Despina Tudor.

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

Găsiți materialul, în întregime aici. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private