Sari la conținut

Franța intră în carantină totală! Emmanuel Macron: „Se vor intensifica sancțiunile”

Franța intră în carantină totală! Emmanuel Macron: „Se vor intensifica sancțiunile”.

Miercuri seara, președintele Franței a anunțat o închidere de trei săptămâni a creșelor, școlilor, colegiilor și liceelor.  Timp de o săptămână toate școlile vor avea cursuri online, apoi elevii din trei zone vor fi în vacanţă timp de 15 zile. Cursurile se vor relua pe 26 aprilie – fizic, creşele şi învăţământul primar, iar la distanţă, liceenii şi studenţii.

„Părinţii care trebuie să aibă grijă de copiii lor şi nu pot lucra de acasă vor avea drept la şomaj parţial”, a spus Emmanuel Macron.

Începând de sâmbătă, 3 aprilie, pe întreg teritoriul metropolitan pentru patru săptămânim măsurile de restricție deja existente în 19 departamente vor fi extinse. Circulaţia rămâne interzisă în intervalul orar 19.00 – 6.00, la fel şi deplasările interregionale.

Emmanuel Macron: „Se vor intensifica sancțiunile”

„Nu va exista nicio limită privind durata ieşirilor din case pe o rază de zece kilometri în jurul domiciliilor. (…) Unii au militat pentru folosirea generalizată a certificatului (n.e.declarație pe propria răspundere), ca în martie 2020. Nu am ales această opțiune, deoarece iresponsabilitatea câtorva nu ar trebui să strice eforturile tuturor.

Citeste si:

Se vor intensifica sancțiunile pe drumurile publice pentru a limita adunările, pentru că acolo există pericolul”, a declarat Emmanuel Macron.

Restricțiile de deplasare începând cu ora 19:00 va fi menținută peste tot. Telemunca va fi sistematizată. Magazinele vor fi închise în întreaga zonă metropolitană, conform listei deja definite în cele 19 departamente.

„Cetățenii noștri care doresc să schimbe regiunea pentru a merge să se izoleze vor putea face acest lucru în acest weekend de Paște. Francezii care locuiesc în străinătate și care doresc să se întoarcă în Franța pot face acest lucru oricând și vom face totul pentru a facilita călătoriile și viața de zi cu zi a concetățenilor noștri, lucrători transfrontalieri”, a mai spus Macron.

S-au suplimentat locurile la ATI

Preşedintele Franţei a mai anunţat că restricţiile privind deplasările între regiuni nu se vor aplica în perioada Paştelui catolic.

„Cetăţenii care vor să schimbe regiunea pentru a merge la locuinţe secundare din alte regiuni pot face acest lucru în weekendul Paştelui catolic”, a explicat preşedintele Franţei, potrivit Le Monde.

De asemenea, președintele Franței a declarat că a fost suplimentat numărul de locuri în secţiile de terapie intensivă. De la 7.665 de locuri la 10.000.

„Este necesară mobilizarea tuturor prin eforturi suplimentare, pentru protejarea celor bolnavi şi a copiilor”, a subliniat Macron.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.