duminică, noiembrie 27, 2022

Frica de facturi stinge lumina din spitale. Care este soluția, ce se poate face pentru că spitalele sunt mari consumatori din cauza aparaturii medicale…?

Coșmarul facturilor uriașe pare să lovească din plin spitalele, din cauza aparaturii medicale mare consumatoare de curent.

Soluția…? Ei bine, managerii spitalelor strâng cureaua de pe unde pot, în speranţa că vor reuşi să treacă peste iarnă. Înlocuiesc becurile, pun panouri fotovoltaice sau izolează termic clădirile.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Facturi de patru ori mai mari

În ciuda acestor eforturi, sunt spitale care au primit facturi şi de patru ori mai mari faţă de anii trecuţi. De exemplu, în cel mai mare spital din Gorj, cu o capacitate de o mie de paturi, cinci secţii au fost deja modernizate.

Prima grijă a fost eficienţa energetică. Becurile vechi au fost înlocuite cu altele economice, uşile şi ferestrele din lemn acum sunt cu termopane. În total, o notă de plată de patru milioane de lei, notează observatornews.ro.

De asemenea, pe lângă toate aceste măsuri, medicilor și pacienților li s-a interzis să-și mai aducă de acasă calorifere electrice. Pe lângă faptul că sunt periculoase și pot da naștere unor incendii, consumă și prea mult curent electric.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în România! A murit o mare actriță...

Totuși, chiar și așa, factura la curent a crescut cu zeci de mii de lei.

„Sunt aparate care trebuie să funcţioneze. Vedeţi şi aici, în CPU, monitoarele.

Nu ştii niciodată când îţi vine cineva. Ce să faci, să opreşti monitorul, să-l porneşti.

Fiecare a înţeles că trebuie să aibă grijă şi de câtă apă consumă când se spală şi de câte ori aprinde becul”, explică Emil Grigore, manager spital Novaci, Gorj, citat de observatornews.ro.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Ce se poate face

Ce se poate face în acest sens? Care este soluția și de ce pare că nimeni dintre mai marii neamului nu se gândește la asta…, sunt întrebări ce par fără răspuns.

În schimb, tot vorbim de sustenabilitate, de politici de sănătate și folosim termeni greu de pronunțat sau de înțeles pentru bietul om de rând, pacientul care a contribuit zeci de ani la un asigurările de sănătate pentru a se asigura, parcă, de neșansa de a fi tratat inuman în spitale. Și nu numai din cauza facturilor la energie…

Te-ar mai interesa: Cum arată sora lui Mihai Trăistariu. Este cu 13 an...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private