duminică, aprilie 2, 2023

De ce am gleznele groase? O intrebare care apare in minte destulor femei care sunt nemultumite de dimensiunea gleznelor lor. Cauzele sunt diverse, iar in majoritatea cazurilor exista solutii de subtiere a glezelor.
Deopotriva femeile si barbatii apreciaza gleznele subtiri, care par a da o alura mai feminina domnisoarelor si doamnelor. Dar nu toate femeile se bucura de glezne subtiri!
IATA CATEVA CAUZE ALE INGROSARII GLEZNELOR SI CATE SOLUTII DE SUBTIERE!
1. Cresterea in greutate
Pe masura ce kilogramele se acumuleaza, si depozitele de grasime de la nivelul picioarelor cresc, inclusiv in zona gleznelor. Desi nu toate femeile care se ingrasa intampina problema ingrosarii gleznelor, in unele cazuri se poate totusi intampla. Dobandirea greutatii corporale ideale prin dieta si exercitii fizice poate ajuta la subtierea gleznelor. Ca exercitii fizice pentru subtierea gleznelor sunt recomandate sariturile cu coarda, alergaturi si jumping jacks, acele sarituri in care departezi picioarele si mainile concomitent, ducandu-le deasupra capului in sincron.
2. Retentia de apa
Gleznele groase pot fi, de fapt, doar glezne umflate din cauza retentiei de apa. Femeile gravide confrunta cel mai des aceasta problema care, insa, dupa nastere se remediaza de la sine. Insa exista persoane care retin apa din cauzaa regimului alimentar nepotrivit. De regula, femeile care mananca foarte sarat obisnuiesc sa se confrunte cu retentia de apa in organism. Pentru a scapa de aceasta problema si, implicit, pentru a avea glezne subtiri este recomandat reducerea aportului de sare din alimentatie, precum si purtarea unor ciorapi speciali de compresie care desumfla picioarele si gleznele.

Te-ar mai interesa: De la detoxifierea ficatului la stimularea imunită...

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private