Sari la conținut

Punctele negre pot fi stresante. Iată 4 moduri care te pot ajuta să scapi de ele

punte negre
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii eficiente pentru punctele negre

Punctele negre pot fi stresante. Iată 4 moduri care te pot ajuta să scapi de ele.

Priviți în jur și veți găsi majoritatea oamenilor care suferă de puncte negre sau au suferit la un moment dat. Punctele negre pot fi destul de enervante, deoarece sunt greu de scăpat de ele și continuă să se formeze în mod repetat.

Uneori, s-ar putea să ai chef de a împinge murdăria neagră din porii pielii, dar acest lucru poate duce la cicatrici și, de asemenea, poate provoca alte daune.

Punctele negre sunt un tip de acnee în care porii pielii sunt înfundați cu murdărie, ulei și celule moarte ale pielii. Când acestea se oxidează, dau naștere la murdărie de culoare închisă.

Punctele negre pot fi stresante. Iată 4 moduri care te pot ajuta să scapi de ele

A scăpa de aceste puncte negre poate fi dificil și, prin urmare, este important să urmați modalități care pot face procesul ușor.

Iată câteva modalități care vă pot ajuta să eliminați punctele negre.

1. Exfoliere: Exfolierea este una dintre modalitățile prin care poate ajuta la eliminarea punctelor negre. Pentru acest proces, puteți folosi acid alfa hidroxi sau beta hidroxi acid. Ambele funcționează bine pentru a elimina punctele negre.

Dacă utilizați alfa hidroxiacizi, cel mai probabil va trebui să îi utilizați o dată pe săptămână, iar dacă utilizați beta hidroxiacizi, cel mai probabil va trebui să folosiți de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, diferă de la produs la produs și nu există o regulă precisă.

2. Acid salicilic: Acest ingredient este prezent atât în ​​seruri, cât și în demachiante. Ajută la descompunerea murdăriei și a uleiului din piele și le îndepărtează de pe piele. Acest lucru vă ajută să vă curățați porii și, împreună cu asta, vă ajută să țineți punctele negre la distanță.

3. Măști de argilă: O altă modalitate eficientă de a elimina punctele negre este utilizarea măștilor de argilă. Aplicați masca și lăsați-o să se usuce, apoi spălați-vă fața. Acest lucru ajută la îndepărtarea murdăriei și a uleiului de pe piele și, împreună cu acestea, ajută și la desfundarea porilor și la îndepărtarea punctelor negre.

4. Îndepărtează-ți machiajul: Este absolut necesar să te demachiezi înainte de a merge la culcare pentru că dacă te duci cu machiaj, acesta tinde să-ți înfunde porii și asta va da în cele din urmă naștere la puncte negre. Îndepărtarea machiajului reduce șansele de a obține puncte negre în primul rând.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel