duminică, august 1, 2021

Gustările dintre mese au rolul de a vă potoli foamea şi de a vă ajuta să mâncaţi mai puţin la mesele principale de la prânz sau cină. De aceea, atât cantitatea, cât şi calitatea sunt aspecte foarte importante

atunci când vă alegeţi gustările. O gustare înseamnă un măr, dar şi un pumn cu migdale sau nuci ori un iaurt mic. Trebuie să aibă valoare nutriţională pentru a controla senzaţia de foame.

Iată câteva gustări sărate care nu îngraşă dacă sunt consumate în cantităţi mici:

Măsline 
Deşi sunt bogate în sare, puteţi să scufundaţi măslinele în apă rece înainte de a le mânca. Sau mai puteţi să alegeţi variante mai puţin sărate. Important este să nu mâncaţi mai mult de patru-cinci măsline când vă este poftă de ceva sărat.

Sardine şi biscuiţi din făină integrală
Sardinele împreună

cu un biscuit sunt delicioase pentru o gustare. Ele aduc un aport însemnat de acizi graşi Omega-3, benefici pentru sănătatea inimii şi a creierului.

Măr cu unt de arahide
Untul de arahide este o combinaţie delicioasă de dulce şi sărat ce vă poate scăpa de pofta de dulce şi sărat. Combinaţi o linguriţă cu unt de arahide cu un măr sau cu o banană mică.

Nuci, migdale, fistic
Ca să evitaţi nucile şi seminţele prăjite şi sărate din comerţ, deoarece au un conţinut prea ridicat de sare şi de grăsimi hidrogenate, este mai simplu să le cumpăraţi în stare crudă. Este mai indicat să le consumaţi

ca atare sau să le prăjiţi puţin în cuptor şi să folosiţi puţină sare de mare.

Biscuiţi din cereale integrale şi trei felii mici de caşcaval degresat. Un truc: foloseşte biscuiţi rotunzi, iar bucăţele de caşcaval nu trebuie să depăşească dimensiunea acestora. Gustarea are 100 de calorii şi aduce şi ceva calciu şi proteine, pe lângă cele 1,2 grame de grăsimi saturate.

Ultimele stiri

Parteneri