sâmbătă, iulie 2, 2022

Hepatita misterioasă la copii sau variola maimuței? Mihai Craiu, semnal de alarmă: ACESTA este principalul motiv de îngrijorare în România! Peste 30.000 cazuri în fiecare an.

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu atrage atenția că anumite „incidente medicale”, precum hepatita misterioasă la copii și variola maimuței, au crescut dramatic „gradul de emoție”. În ciuda acestui fapt, românii nu ar trebui să fie îngrijorați doar de aceste evenimente.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

Hepatita misterioasă la copii sau variola maimuței?

Potrivit medicului Craiu, „pericolul” în România, la acest moment, îl reprezintă cele peste 30.000 de cazuri anuale de varicelă la copii.

„In ultima vreme au existat incidente medicale care au crescut gradul de emoție. Hepatita „de cauză misterioasă” (de fapt cazuri de insuficiență hepatică gravă, cu evoluție rapidă) a fost și pare a pierde din „popularitate”…

Acum variola maimuței

Vorbim, totuși, de un număr foarte mic de cazuri, în jur de 100, în țările non-endemice (adică acele țări unde maladia NU există de obicei).

Care sunt țările unde există această maladie în mod obișnuit?

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Acestea sunt : Benin, Camerun, Republica Centrafricană, Republica Democratică Congo, Gabon, Ghana (doar la animale), Coasta de Fildeș, Liberia, Nigeria, Congo, Sierra Leone și Sudanul de Sud.

Deoarece boala se transmite prin contact apropiat cu un bolnav (prin fluide biologice sau respirând foarte aproape de cineva infectat, pacient ce tușește) și a fost descrisă acum în special la adulții cu o anumită orientare sexuală nu cred că sunt motive majore de panică!

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Mihai Craiu, semnal de alarmă: ACESTA este principalul motiv de îngrijorare în România! Peste 30.000 cazuri în fiecare an

Dacă totuși ar trebui să vă îngrijoreze ceva, acest ceva este numărul uriaș de cazuri de varicelă din România.

Cazul de la Rădăuți, ce ar fi fost suspectat ca fiind unul de variola maimuței, era de fapt un caz de varicelă la adult, varicelă luată de la copiii din anturaj.

Peste 30.000 cazuri în fiecare an, toate prevenibile.

Dacă sunteți extrem de îngrijorați de situație, deși nu este cazul acum, discutați cu medicul dvs despre vaccinarea împotriva varicelei (dacă nu ați avut boala dvs sau copiii dvs) și informați-vă din surse oficiale, cum ar fi Institutul Național de Sănătate Publică – CNSCBT”, a scris Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual de Copii.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private