Sari la conținut

Ilie Năstase despre dopajul Simonei Halep: „Știu din surse sigure”. Ce ipostază neplăcută pentru Simona

Simona Halep, în vârstă de 31 de ani este suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu o substanță interzisă, Roxadustat. Sportiva a ieșit pozitiv în ambele probe la controlul antidoping efectuat la US Open.

În cazul în care nu va reuși să își dovedească nevinovăția, Simona Halep riscă să fie suspendată timp de 4 ani.

Ilie Năstase: „Dacă Simona era americancă, nimic n-ar fi apărut în presă”

În acest context, Ilie Năstase (76 de ani) a făcut o declarație legată de alte cazuri de dopaj pe care le cunoaște și susține că, în opinia sa, mediatizarea situației Simonei Halep se datorează naționalității pe care o are.

”Dacă Simona era americancă, nimic n-ar fi apărut în presă despre acest caz. Absolut nimic! Știu două americance, care s-au aflat în situații similare, și cazurile lor de dopaj n-au fost mediatizate.

Știu treaba asta din surse sigure din lumea tenisului. Dacă numele acelor jucătoare ar fi fost legate de cazuri de doping, sponsorii lor ar fi plecat acasă, a doua zi”, a declarat Ilie Năstase, potrivit playsport.ro.

Deși nu a pronunțat niciun nume în acest caz, se poate interpreta că „Nasty” s-a referit la Serena și Venus Williams. Cele două au fost suspectate de-a lungul timpului de dopaj, mai ales Serena, în special în perioada în care a colaborat cu Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al lui Halep.

ITIA a oferit primele răspunsuri în cazul Simonei Halep

ITIA, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, a răspuns la întrebarea „Când va avea loc prima audiere a Simonei Halep?”.

„Nu există încă o dată confirmată. Audierea va fi convocată de o organizație independentă, Sports Resolutions, care va decide componența juriului și va confirma detaliile. Nu vom confirma data audierii sau audierilor, dar vom comunica rezultatul final atunci când va fi cunoscut”, se arată în răspunsul celor de la ITIA pentru Gazeta Sporturilor.

În cazuri anterioare, o astfel de procedură s-a întins pe mai multe luni, ceea ce este de așteptat să se întâmple și în cazul Simonei Halep, mai scrie sursa citată.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel