Sari la conținut

Implanturile dentare: Cinci motive pentru care sunt potrivite pentru dvs

Dinții sunt importanți și nu mai mult decât atunci când pierzi unul. Lipsa dinților nu numai că vă poate strica zâmbetul, dar vă poate afecta și în multe alte moduri. Indiferent dacă vă lipsește un dinte sau mai mulți dinți, beneficiile implanturilor dentare ar putea să vă surprindă.

1. Vorbire

Poate fi evident, dar dinții noștri fac diferența în modul în care vorbim. Pentru a scoate sunete, limba noastră lucrează cu dinții noștri și un gol poate îngreuna pronunțarea anumitor litere și cuvinte. Punțile și protezele dentare pot avea, de asemenea, un impact asupra modului în care vorbim și dacă simți că te chinui să articulezi, implanturile dentare pot schimba asta. Deoarece implanturile dentare nu se mișcă și nu acoperă cerul gurii așa cum o fac protezele dentare, ele pot face mai ușor să vorbiți clar.

Dacă vă lipsește un singur dinte, este posibil să fi suportat goluri. În plus, acoperirea gurii atunci când vorbiți, deoarece vă simțiți inconfortabil din cauza lipsei dinților, vă poate înăbuși vorbirea. Majoritatea oamenilor sunt uimiți de acest beneficiu al implantului dentar.

2. Mâncatul

Da, probabil că nu ești surprins de asta. Golurile, punțile și protezele dentare pot îngreuna consumul de alimente mestecate și dure. Mâncatul fără proteza dentară pune, de asemenea, un stres suplimentar asupra gingiilor și poate provoca mici abraziuni, care cresc potențialul de apariție a bolilor gingiilor.

Lipsa dinților poate provoca, de asemenea, modificări ale modului în care se aliniază mușcătura, făcând mai dificilă mestecarea alimentelor. Unul dintre principalele beneficii ale implanturilor dentare constă în faptul că acestea funcționează ca niște dinți naturali și oricine dorește poate mânca orice fără să își facă griji.

3. Dinți strâmbi

Dinții tăi se sprijină unul pe altul. Când unul sau mai mulți dinți lipsesc, ceilalți dinți pot începe să se miște. Acest lucru poate duce la strâmbirea de restul dinților, adică chiar dacă nu sunteți deosebit de îngrijorat de un decalaj de la un dinte, dacă ați pierdut un dinte sau dinții din spatele gurii, acest lucru poate determina mișcarea dinților din față. .

Lipsa mai multor dinți poate provoca, de asemenea, degradarea osului maxilar în timp, ceea ce nu numai că poate duce la dinți strâmbi, dar poate duce și la schimbarea formei feței, făcându-vă să arăți mai în vârstă pe măsură ce osul maxilarului se micșorează. Implanturile dentare stimulează osul maxilar în același mod ca dinții naturali, prevenind acest lucru.

4. Bolile gingiilor și cariile

S-ar putea să fi observat că gingiile se simt dureroase, deoarece ți-ai pierdut un dinte sau mai mulți dinți. Golurile oferă un loc pentru ca particulele de alimente să se blocheze, ceea ce poate duce la recesiunea gingiilor, bolile ale gingiilor și carii dentare. Lipsa dinților pune, de asemenea, mai multă presiune asupra restului dinților, provocând uzura și slăbiciunea dinților care pot duce la crăparea și ciobirea dinților. Din păcate, rezultatul este adesea pierderea mai multor dinți, devenind un cerc vicios.

5. Încrederea

Indiferent dacă te lupți cu oricare dintre cele de mai sus, lipsa dinților te poate face să te simți conștient de tine. Poate încerci să-ți acoperi gura când vorbești, râzi sau zâmbești sau eviți să mergi la restaurante? Sau eviți fotografiile și apoi te uiți înapoi la zile și evenimente speciale pentru a nu avea nicio înregistrare că ai fost vreodată acolo?

Când nu ești îngrijorat de dinții tăi, există atât de multe lucruri de care te poți bucura. Încrederea într-un zâmbet este importantă , poate mai mult decât ai putea crede. Înseamnă că poți să aplici pentru acel nou loc de muncă, să mergi la prima întâlnire, să fii în fotografii și să-ți trăiești viața așa cum vrei. Și acesta trebuie să fie cel mai important beneficiu pentru un implant dentar!

Cine poate obține implanturi dentare?

Aproape oricine poate obține implanturi dentare; acestea fiind spuse, sunt câteva lucruri pe care va trebui să le verificați:

Boala gingiilor va trebui rezolvată înainte de a fi puse implanturile dentare. Vestea bună este că, cu vizite regulate la stomatolog și îngrijire orală bună, boala gingiilor poate fi inversată, iar gura ta va fi din nou sănătoasă, igienizată și fără durere.

Fumatul și implanturile dentare nu sunt cei mai buni prieteni. La unele persoane, fumatul poate întârzia vindecarea și poate duce la eșecul implanturilor. De asemenea, fumătorii sunt mai susceptibili de a avea boli ale gingiilor. Deși gingiile tale pot fi suficient de sănătoase pentru a avea implanturi dentare, dacă fumezi, atunci cel mai bine este să te gândești să renunți înainte de a-ți pune implanturi.

Radioterapia poate reduce șansa de fuziune a implanturilor dentare și poate face mai probabil ca acestea să eșueze. Dacă ați avut radioterapie a zonei capului sau gâtului, medicul dentist va analiza împreună cu dumneavoastră riscurile și implicațiile acestui lucru.

Care este rata de succes a implanturilor dentare?

Implanturile dentare schimbă viața și ratele de succes sunt mari atunci când sunt efectuate pentru candidații adecvați de stomatologi cu experiență în implanturi. Cercetările și studiile clinice indică faptul că rata generală de succes a implanturilor este între 90% și 95% pe o perioadă de zece ani, deși se știe că acestea durează toată viața.

Pentru a crește rata de succes a implanturilor dvs. dentare, alegeți o clinică stomatologică specializată , rezolvați bolile gingiilor înainte de a vă implanta și vizitați în mod regulat igienistul care le urmărește. Este de la sine înțeles, aveți un regim excelent de îngrijire orală la domiciliu.

Dacă procedați astfel, implanturile dumneavoastră dentare au șanse excelente de a rezista pentru tot restul vieții.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel