miercuri, iunie 29, 2022

Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente, dar trebuie avut în vedere că nu este o patologie omogenă. Acum, oameni de știință din America au descris un nou subtip de tumoră de prostată care este rezistentă la tratament, dar care totuși ar putea oferi informații valoroase pentru dezvoltarea strategiilor terapeutice.

Mecanism observat în cancerul de colon

După cum se explică într-un articol publicat în revista de specialitate Science, experții au încercat să analizeze modificările moleculare care apar într-un cancer malign numit „cancer rezistent la castrare”, care este ceea ce se numește cancerul de prostată care nu răspunde la privarea de hormoni. În principiu, mențin creșterea tumorilor de prostată.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

Așadar,  cancerele de prostată rezistente la castrare ar putea fi clasificate în patru tipuri diferite, dintre care două nu fuseseră descrise anterior. Unul dintre ei a arătat, de asemenea, un mecanism molecular particular comun altor tipuri de cancer, despre care autorii cred că ar putea fi folosit în cele din urmă ca țintă terapeutică.

Acesta este cancerul „asemănător celulelor stem” , care ar reprezenta aproximativ un sfert din toate cancerele de prostată rezistente la castrare. Oamenii de știință au detectat o serie de proteine ​​care lucrează împreună pentru a alimenta creșterea tumorii. Ceva similar a fost observat anterior în cancerele de sân, plămâni și colorectal, așa că există deja cercetări în derulare care caută să găsească modalități de a întrerupe această activitate.

Te-ar mai interesa: Doliu în televiziune. O celebră prezentatoare s-a ...

Individualizarea tratamentului

Ceea ce distinge acest studiu este amploarea sa, deoarece a avut mai multe mostre de țesut decât oricare dintre lucrările anterioare care au căutat să caracterizeze diferitele tipuri de cancer de prostată rezistent la tratament. Tehnicile de analiză genetică au făcut posibilă și în acest caz compararea datelor extrase din aceste probe cu baze de date preexistente mai mari, ceea ce a dus la o radiografie mai precisă a diversității prezente în acest set de patologii.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Tratamente generalizate care pot fi eficiente împotriva unor tumori

Acest lucru este foarte important, deoarece cunoașterea diferitelor tipuri de cancer ne permite să evităm utilizarea unor tratamente generalizate care pot fi eficiente împotriva unor tumori, dar nu și împotriva altora.

În acest fel, identificarea particularităților fiecărui caz, la nivel molecular, poate oferi informații foarte puternice atunci când se decide ce tip de medicamente pot fi utilizate la fiecare pacient cu cea mai mare probabilitate de succes.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private