Sari la conținut

Începerea noului an școlar. Cum vor învăța elevii anul acesta, în cazul unui nou val al pandemiei?

structura anului școlar

Din cuprinsul articolului

Elevii au fost supuși unor schimbări majore, încă de la începutul pandemiei. Odată cu evoluția negativă a situației epidemiologice, școala tradițională s-a  adaptat mediului online, care nu a avut rezultatele așteptate. Astfel, autoritățile au luat măsuri pentru a asigura întoarcerea fizică în acest an școlar.

Anul trecut, din semestrul al II-lea, majoritatea școlilor au putut continua studiile în mod fizic, conform situațiilor epidemiologice locale. În acest an, specialiștii îți doresc să mențină orele în școală, indiferent de evoluția pandemiei de coronavirus, adoptând măsuri necesare pentru siguranță și limitarea răspândirii virusului.

Cum vor învăța elevii anul acesta?

Școala începe pe 13 septembrie, cu prezența fizică în clase – anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El le răspunde, astfel, reprezentanților elevilor care au cerut o decizie rapidă legată de modul în care vor începe cursurile, în contextul prognozelor privind un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, anunță RRA, citat de Rador.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limită de competență, bazîndu-mă cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezența fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare.

Am dreptul să manifest acest optimist, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, declară Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ministrul educației a mai sus că, deși nu este adeptul obligativității, el susține vaccinarea. De altfel, el a discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul Campaniei de imunizare pentru a realiza, în zilele următoare, acțiunin de prezentare a importanței procesului de vaccinare, astfel încât, luna aceasta, până la începerea școlii, cât mai multe cadre didactice să realizeze schema completă de vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel