duminică, ianuarie 29, 2023

Experții în sănătate și-au exprimat miercuri, 4 ianuarie, îngrijorarea cu privire la creșterea rapidă a unei noi subvariante Omicron, XBB.1.5, sfătuind publicul să rămână informat, dar să nu se alarmeze în timp ce lucrează pentru a afla mai multe.

Pe parcursul lunii decembrie, procentul de noi infecții cu Covid-19 din Statele Unite cauzate de XBB.1.5 a crescut de la aproximativ 4% la 41%.

Te-ar mai interesa: Un medic celebru de la Harvard și-a dezvăluit ruti...

„Este o creștere uimitoare”, a scris dr. Ashish Jha, coordonatorul de răspuns la Covid-19 de la Casa Albă, într-un thread de Twitter.

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au împărtășit gânduri similare miercuri.

„Suntem îngrijorați de avantajul său de creștere”, a spus Maria Van Kerkhove, un epidemiolog care este responsabilul tehnic al OMS pentru Covid-19, potrivit CNN.

Van Kerkhove a menționat că XBB.1.5, care a fost detectat pentru prima dată în Statele Unite, s-a răspândit în cel puțin 29 de țări și „este cea mai transmisibilă formă de Omicron până în prezent”.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

„Ne așteptăm la noi valuri de infecție în întreaga lume, dar asta nu trebuie să se traducă în alte valuri de deces, deoarece contramăsurile noastre continuă să funcționeze”, a spus ea.

Jha a remarcat că instrumentele eficiente pentru a evita infecțiile severe cu Covid-19 includ teste rapide, măști de înaltă calitate, ventilație și filtrare a aerului din interior, pastile antivirale orale și vaccinuri actualizate.

Te-ar mai interesa: Suferința în tăcere a femeilor: endometrioza. Medi...

 

 

 

„Vom avea în curând mai multe date despre cât de bine neutralizează vaccinurile XBB.1.5”, a spus Jha, sugerând că cercetările pentru a determina eficacitatea vaccinului împotriva noului subtip sunt în curs de desfășurare”.

Jha a spus că XBB.1.5 este probabil mai capabil să scape de apărarea noastră imunitară și poate fi mai contagios. Dar el a spus că încă nu este clar dacă provoacă o boală mai gravă, lucru care a fost subliniat și de Van Kerkhove.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Ea a spus că OMS lucrează la o evaluare a riscurilor pentru această sublinie și speră să o publice în următoarele zile. Consilierii tehnici ai grupului analizează atât datele din lumea reală despre spitalizări, cât și studiile de laborator pentru a evalua severitatea.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private