luni, martie 27, 2023

Petrică Mâțu Stoian s-a stins din viață seara trecută la vârsta de 61 de ani. Acesta a fost internat în stare gravă la ATI, la spitalul din Reșița.

Se pare că artistul ar fi luat o supradoză de anticoagulant, tratament pe care îl folosea în recuperare post Covid-19. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, pentru el nu s-a mai putu face nimic.

Insuficiență multiplă de organe

Petrică Mâțu Stoian a ajuns la terapie intensivă în stare extrem de gravă, iar medicii care s-au ocupat de el au fost destul de rezervați. Se pare că starea interpretului de muzică populară nu era una bună, mai ales că venea după o luptă grea cu virusul SARS-CoV-2 și avea și alte probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacit...

La doar câteva ore după ce a ajuns la Spitalul de Urgență Reșița, Petrică Mîțu Stoian a făcut o insuficiență multiplă de organe, iar organismul său nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

”Ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare”

„Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. Bronho-pneumonie. Covid-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp. Șocul septic a intervenit rapid.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua și înainte de covid-19 acest coagulant. (n.r. A apărut) Insuficiență multiplă de organe… Șocul septic distruge și vasul de sânge, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu știe să proceseze cum trebuie, se face o supradozare”, a declarat medicul care s-a ocupat de cazul artistului, pentru cancan.ro. 

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private