Sari la conținut

Ingredientul secret folosit de bunici pentru a ține departe răcelile și infecțiile! Cu toții îl putem face acasă!

Drojdie de bere-beneficii
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Cura cu drojdie de bere

Ingredientul secret folosit de bunici pentru a ține departe răcelile și infecțiile!

Sezonul infecțiilor și a răcelilor s-a instalat deja, motiv pentru care trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja. Și ce rețete pot fi mai bune, dacă nu cele străvechi, ale bunicilor?

Ingredientul care ne ajută să ne menținem un sistem imunitar sănătos și să ne ferim de infecții este drojdia de bere.

Există o confuzie între drojdia de bere şi cea de panificaţie pe care o vedem pe rafturile alimentare şi  care nu are beneficiile celeilalte. Drojdia de bere conţine o cantitate însemnată de polizaharide, cu rol în  stimularea funcţiei sistemului imuniar al organismului, care ajută la regenerarea mai rapidă a celulelor. Eficienţa lor antivirală e demonstrată”, explică Elena Badea.

Cum se prepară ingredientul minune în casă: drojdia de bere

„Îţi trebuie, într-adevăr, multă răbdare şi perseverenţă. Durează ceva timp până o obţinem, pentru că ea apare din fermentarea naturală a făinii integrale (este o ciupercă care se hrăneşte consumând substanţele din faină).

Dar nu vorbim de făina din alimentară ci de o făină procurată de la o moară care macină la rece, ca să fim siguri că nu au fost distruse substanţele active din grâu. Se face un aluat relativ moale din apă şi făină (fără sare şi fără adaos de drojdie de panificaţie), care se lasă să crească.

După 24 de ore se văd bulele de fermentaţie. Aluatul de înjumătăţeşte, se mai adaugă puţină făină şi puţină apă pentru a-l aduce la consistenţa iniţială şi se lasă din nou să crească. Repetăm câteva zile, îndepărtând de fiecare dată jumătate din cantitate  Încet încet, se măreşte viteza cu care aluatul creşte, când ajungem la un timp de şase-şapte ore în care se dublează, putem spune că am obţinut maiaua”, explică pentru Adevărul, Elena Badea.

Specialistul recomandă să păstraţi o parte din această maia la frigider, iar la câteva zile să înjumătăţiţi cantitatea, completând aluatul după procedura descrisă, astfel încât să ai mereu la îndemână drojdie de bere obţinută acasă.

„Forma ideală în care poţi administra drojdie de bere este consumând pâine făcută cu drojdie (maia) de casă. Este şi cel mai plăcut mod de a te bucura de beneficiile ei. Una, două felii de pâine integrală făcută cu drojdie de bere te ajută să te bucuri de toate beneficiile acestui derivat. În timp apar şi efectele benefice asupra imunităţii”, mai spune, pentru Adevărul, Elena Badea.

Suplimentele cu drojdie din magazinele naturiste pot avea efect chiar mai rapid asupra sistemului imunitar.

Ţineţi totuşi cont că drojdia de bere poate interacţiona cu medicamentele pentru tensiune, cele pentru depresie, cu analgezicele si cu medicamentele pentru diabet şi nu e tolerată de oricine, aşa că cereţi sfatul unui medic înainte de a opta pentru aceste suplimente.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel