Sari la conținut

Întâmplare halucinantă într-un cunoscut spital! S-a întâmplat în sala de operații!

holurile spitalului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spital

Momente de necrezut în sala de operații a unui spital din Timișoara. Se pare că un pacient a luat foc chiar pe masa de operații. Bărbatul a ars câteva secunde până când flacăra a fost oprită de medic.

Întâmplare halucinantă într-un cunoscut spital! S-a întâmplat în sala de operații!

Incidentul a avut loc la Spitalul Județean din Timișoara.

Potrivit ultimelor informații, un pacient de 84 de ani a luat foc în timpul unei intervenții care viza extirparea unei timori. Incidentul a avut loc vineri într-o secție a Spitalului Județean din Timișoara.

Flăcările au apărut în urma unei reacții chimice între substanțele folosite de medici și oxigen.

Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafața corporală, inclusiv pe față. Totuși, se pare că este în afara oricărui pericol. În acest moment, bărbatul este intubat.

Medicul care făcea intervenția chirurgicală a reușit să stingă flăcările. El are arsuri la mână. Conform procedurii, incidentul va fi anchetat de conducerea unității medicale, scrie Mediafax.

Un caz similar a avut loc în Capitală, când o pacientă a suferit arsuri pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca.

Conducerea Spitalului Floreasca preciza într-un comunicat de presă că în cadrul cercetrii administrative demarate s-au solicitat şi primit declaraţiile personalului implicat.

Am ajuns la spital în momentul în care ei operau

Cel care a sesizat incidentul, deputatul USR Manuel Ungureanu, a scris pe Facebook că echipa chirurgicală a fost condusă de Mircea Beuran. Acesta a declarat pentru RADOR că înregistrările video pot dovedi că nu era în spital atunci când au luat foc câmpurile operatorii ce o acoperau pe pacientă.

„Eu am ajuns la spital în momentul în care ei operau. Am intrat în sală și am continuat operația. Deci, din acest moment sunt și eu membru al echipei, dar eu nu am fost în echipa operatorie la momentul în care s-au aprins câmpurile acestea care acopereau bolnava. În momentul în care am întrebat, când s-au liniștit lucrurile, ce s-a întâmplat, aveți elemente ca să vedem cum s-a întâmplat cu focul? Zice: am strâns totul. Nu s-au păstrat elementele acestea doveditoare spre ancheta tehnică, care trebuie să fie făcută.”, a declarat Mircea Beuran.

Inspecţia Sanitară de la DSP Bucureşti a verificat protocolul operator iar mâine va încheia audierile membrilor echipei implicate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel