Sari la conținut

Kabosu, imaginea memelor „doge” și a criptomonedei Dogecoin, este grav bolnav. Iată de ce boală suferă celebrul patruped

Sursa foto: Descoperă

Kabosu, imaginea memelor „doge” și a criptomonedei Dogecoin, este grav bolnav. Iată de ce boală suferă celebrul patruped care a influențat cultura digitală.

 

Kabosu, celebrul câine din memele „doge”, o femelă din rasa Shiba Inu în vârstă de 17 ani, a încetat să „mânânce și să bea voluntar” în Ajunul Crăciunului, notează Descoperă.ro.

Din păcate, veștile sunt foarte triste!

Simpaticul patruped fost diagnosticat cu o colangiohepatită acută și leucemie limfom cronică, potrivit unei serii de postări de pe Instagram ale proprietarului ei, Atsuko Sato, o educatoare de grădiniță din Sakura, Japonia.

Celebru în toată lumea, Kabosu, câinele din memele „doge”, a devenit un simbol

Kabosu a devenit unul dintre cele mai recunoscute animale de pe internet atunci când o fotografie din 2010 cu ea pozând cu labele îndoite și o expresie ironică s-a răspândit pe Reddit, Tumblr și 4Chan, peste care a fost suprapus un monolog interior imaginar într-o engleză cu greșeli, folosind fontul Comic Sans.

De altfel, utilizatorii de internet au început în curând să folosească programe de editare foto pentru a pune chipul lui Kabosu pe produse de patiserie, repere și alte animale.

Potrivit CNN, mema a fost ulterior cooptată de mărci precum Oreo și de metroul din Stockholm.

Popularitatea memei „doge” a fost consolidată în decembrie 2013, când doi programatori au introdus o criptomonedă alternativă numită Dogecoin, ca răspuns ironic la Bitcoin, care reflectă dragostea internetului pentru memele cu animale.

Elon Musk, fan al criptomonedei Dogecoin

Criptomoneda atins o valoare maximă de peste 400 de dolari în 2014 și este considerată prima „monedă memă” sau prima satiră la adresa criptomonedelor.

Elon Musk este un fan al criptomonedei, iar Dogecoin a sponsorizat clubul de fotbal Watford din Anglia, chipul lui Kabosu apărând pe mânecile tricourilor echipei.

Kabosu ia acum antibiotice

Moștenirea lui Kabosu poate fi văzută și în popularitatea altor meme legate de shiba inu care au câștigat popularitate în anii 2020, cum ar fi cele create de North Atlantic Fellas Organisation, o mișcare social media pro-ucraineană dedicată batjocoririi efortului de război al Rusiei și combaterii dezinformării.

După ce a strâns fonduri pentru armata ucraineană, Ministerul Apărării al țării și-a transmis pe Twitter mulțumirile alături de o imagine modificată a unui shiba inu în stare de epuizare.

În cele mai recente postări ale lui Sato despre Kabosu, ea a spus că animalul de companie era „într-o stare foarte gravă” și părea să aibă icter, dar și că ia antibiotice.

Dar ea le-a și mulțumit fanilor lui Kabosu pentru sprijinul acordat, spunând că „obține putere din toată lumea!”, notează Descoperă.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel