duminică, august 14, 2022

După cum ne-a obișnuit, săptămânal Premierul Florin Cîțu realizează ședință de Guvern prin care aduce update-uri prinvind situația pandemică din România.

Veștile bune continuă, numărul persoanelor testate pozitiv scade zilnic, nu mai sunt județe în zona galbenă”, a adăugat premierul.

Principalele declarații:

„Am asigurat-o pe doamna președintă că acesta este guvernul care va face reformă. Creșterea economică peste media UE, reducem deficitele bugetare, l-am asigurat pe domnul vicepreședinte că rămânem pe strategia de scădere.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

În același timp, important este ca această componentă a PNRR să fie în strategie. Are și o componentă de împrumuturi, pe care foarte multe țări nu au asumat-o în întregime. Rolul meu a fost să conving că avem capacitatea să folosim toți banii. România are nevoie de aceste resurse.

Rămânem pe plan, depunem PNRR cu toată suma, 29 mld. De euro. Reformele la care ne-am angajat rămân, este și reforma pensiilor care va fi demarată perioada următoare. Are rolul de a asigura sustenabilitatea. Mai este o reformă fiscală care să asigure creșterile bugetare. Obiectivul meu clar este să nu introducem și nici să nu creștem taxe.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Se poate, am arătat că se poate și în perioada de criză, vom arăta și în perioada de creștere. Mai avem reforma salarizării, cu componentă de performanță și venit. Reducerea emisiilor, trecerea la energia verde, toate acestea au fost prezentate și rămân.

Toți miniștrii trebuie să lucreze 24 de ore pe zi zilele viitoare pentru a ne asigura că totul e perfect când depunem. Ca să mă asigur că avem progres. Tot cabinetul va fi implicat în această perioadă.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

Campania de vaccinare continuă, miniștrii, secretarii de stat, toți ies în stradă pe 22 mai pentru susținerea campaniei de vaccinare. Tot atunci e și finala Cupei României, sper să ajung și eu. Joacă Craiova deci s-ar putea să fiu și eu acolo.

Veștile bune continuă, numărul persoanelor testate pozitiv scade zilnic, nu mai sunt județe în zona galbenă.”

Până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.069.770 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), conform Grupului de Comunicare Strategică.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

1.020.194 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 953 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private