duminică, noiembrie 28, 2021

La aproape 32 de ani de la Revoluție, s-a aflat adevărul despre moartea soților Ceaușescu. „Procesul a fost o formă de a justifica execuția de după”.

Ionel Boeru, colonel în rezervă, este omul care i-a

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

păzit pe soții Elena și Nicolae Ceaușescu în timpul procesului de la Târgoviște. De asemenea, i-a executat, chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 1989, a făcut noi dezvăluiri la „Sinteza Zilei”.

Marți, 23 noiembrie, la aproape 32 de ani de la Revoluție, Ionel Boeru a făcut o serie de dezvăluiri despre evenimentele din 25 decembrie 1989, în direct la „Sinteza Zilei”, la Antena 3. Acesta a vorbit despre ordinele pe care le-a primit de la generalul Stănculescu.

Ionel Boeru, colonel în rezervă, povestește cum au decurs evenimentele pe 25 decembrie 1989, respectiv ce ordine a primit când i s-a

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

adus la cunoștință că face parte din plutonul de execuție a fostului cuplu prezidențial Elena și Nicolae Ceaușescu.

După 32 de ani militarul care i-a împușcat pe soții Ceaușescu recunoaşte: "Aveam ordin să îi execut în timpul procesului dacă încercau să se salveze, indiferent de victimele colaterale"

La aproape 32 de ani de la Revoluție, s-a aflat adevărul despre moartea soților Ceaușescu

„Pe data de 22 luptătorii au plecat în oraş, în Bucureşti în Capitală să apere televiziunea, CC, hotel Bucureşti şi alte obiective. Menționez, unitatea de la Boteni în perioada 16-22 nu a primit nicio misiune în afara cazărmii.

Pe data de 25 dimineața au fost adunate cadrele care mai erau în unitate. Am fost adunați la ora 9.00 dimineaţa şi comandantul unității a spus că pentru

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

o misiune de grad 0 are nevoie de 8 voluntari.

Am aflat de misiune când am ajuns în cazarma de la Târgoviște. Acolo am aflat care era ţinta. Nouă ni s-a spus că este o misiune în Bucureşti, iar la adunarea pe care am avut-o cu generalul Stănculescu, în spatele stadionului Steaua, ni s-a spus că urmează să participăm la judecarea unor teroriști“, a declarat colonelul în rezervă Ionel Boeru.

„Procesul a fost o formă de a justifica execuția de după”

În momentul în care a fost întrebat de ce s-a oferit voluntar acesta a spus, Boeru a dezvăluit că „simțea nevoia să iasă din cazarmă”,

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

după ce 8 militari fuseseră uciși pe 23 decembrie, la Televiziunea Română. Dintre aceștia, unul îi era prieten foarte bun.

„Eu personal m-am oferit voluntar pentru că pe data de 23 decembrie la  televiziune au fost împuscați mortal 8 militari, din care unul îmi era foarte bun prieten şi simțeam nevoia să ies din cazarmă.

Am mers pe stadionul de antrenament şi acolo ne-am întâlnit cu generalul Stănculescu care a venit cu două maşini cu completul de judecată şi de acolo am plecat la Târgoviște.

Până să ajungem acolo a fost o problemă în elicopter care trebuie spusă. Colegul care mă ținea

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

de centură mi-a spus că Măgureanu avea pistol asupra lui.

La Târgoviște am aterizat în dispozitivul de luptă al bateriei de artilerie care se afla acolo. Am fost adunați toţi şi înainte de a ni se da misiunile am fost anunţaţi că suntem acolo pentru a sigura siguranţa procesului soților Ceaușescu.

Din cei 8 militari doar eu şi încă doi subofițeri am făcut parte din plutonul de execuție.

Am fost anunţaţi de generalul Stănculescu că are nevoie de trei oameni foarte buni cu care să formeze acest pluton de execuție.

Când a spus treaba asta ‘cei mai buni’ s-a uitat în ochii mei şi am înţeles că e clar trebuie să fiu şi eu, la care cei doi din spate s-au oferit şi ei. Ni s-a spus de execuție după ce s-a ales locul. A fost înainte de proces.

Procesul a fost o formă de a justifica execuția de după.

Tot acolo ni s-a spus cum se va face execuția: se va trage de la șold, un încărcător plin foc automat. M-a şocat pentru că noi la vremea respectivă nu executam trageri de la șold. Apoi ni s-a spus să-i luam din transportor, eu nu știam că sunt acolo.

Trebuia să îi iau pe rând să îi duc la vizita medicală, după care să îi duc în sala unde avea loc judecata. Ultimul ordin pe care l-am primit este că voi asista la proces şi voi asigura siguranţa în încăpere.

În caz că se va încerca eliberarea acestora sau altceva de genul să-i execut, să îi împușc, inclusiv de victimele colaterale”, a povestit colonelul în rezervă Ionel Boeru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri