Sari la conținut

22 de ani fără Lady Di. Secretele pe care le-a luat cu ea după ce viața i-a fost curmată năprasnic în accidentul de la Paris care a îndoliat lumea

Pe 31 august 1997, lumea suferea un șoc. Lady Di, supranumită Prințesa Inimilor, sfârșea într-un mod cumplit, la Paris, în accident auto.

Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

 

Lady Di este femeia care a schimbat fața Casei Regale britanice, persoana care a militat pentru fericire indiferent de treapta socială. Nu exista ieșire publică în care să nu propăvăduiască iubirea. Prințesa Inimilor a îndoliat o lume întreagă, iar fatidicul accident a dat naștere la sute de teorii ale conspirației.

Într-o serie de filmări difuzate după moartea sa, Prinţesa Diana dezvăluia care a fost „marea dragoste“ a vieţii ei şi a mărturisit că a fost „complet traumatizată“ de răspunsul dat de Prinţul Charles când a fost întrebat dacă este îndrăgostit de ea.

În cadrul controversatului documentar „Diana: In Her Own Words“, Channel 4 a difuzat în premieră secvenţe video în care Diana i se confesează amicului şi antrenorului ei de voce, actorul Peter Settelen, în timpul unor lecţii ce aveau ca scop îmbunătăţirea discursului public al prinţesei.

Printre altele, Lady Di a dezvăluit că „marea ei dragoste“ a fost un bodyguard cu care a avut o aventură şi care ulterior a fost concediat şi, susţine ea, ucis. „Când aveam 24 sau 25 de ani am fost profund îndrăgostită de cineva care lucra la securitate. Eram bucuroasă să renunţ la tot şi să fug cu el. Îţi vine să crezi? Şi el îmi tot spunea că e o idee bună. Apoi a fost dat afară şi ucis, iar asta a fost, trebuie să recunosc, una dintre cele mai mari lovituri primite în viaţa mea. În cele din urmă a fost obligat să plece, iar după trei săptămâni a fost ucis într-un accident de motocicletă. El a fost cea mai mare iubire pe care am avut-o vreodată“, povesteşte Prinţesa Diana în înregistrările difuzate de Channel 4.

Totodată, Prinţesa Diana mărturiseşte că a fost „complet traumatizată“ de răspunsul dat de Prinţul Charles când a fost întebat de un reporter, înainte de a se căsători, dacă este îndrăgostit sau nu de ea. „Orice ar fi dragostea“, a fost replica lui Charles. Lady Di i-a mai spus prietenului său că s-a întâlnit cu Prinţul Charles doar de 13 ori înainte de căsătorie, precizând că pasiunea a dispărut rapid, iar viaţa lor sexuală era departe de a fi una activă, mai ales după ce s-a născut Prinţul Harry.

Serviciile secrete ruseşti au susţinut  multă vreme că ceea ce s-a întâmplat cu prinţesa Diana nu a fost un simplu accident.

Agenţii ruşi de la Paris au bănuit că este ceva în neregulă când au observat intrarea în ţară a 3 ofiteri superiori din M6 (serviciul secret britanic), chiar înainte de tragicul accident al lui Lady Di.

Dezvăluirile au fost incluse într-o carte care a fost publicată în anul 2013. Astfel, autorul cărţii, Gennady Sokolov, care are legături strânse cu serviciile secrete ruseşti, crede că prinţesa a fost ucisă “în stil englezesc”, de către spionii britanici, după cum nota Daily Express.

Teoria prezentata în carte susţine că un cip a fost amplasat în maşina prinţesei, iar acesta a blocat frânele într-un moment ales de un spion care urmărea autoturismul, alături de paparazzi.

Sokolov spune că este imposibil să se mai demonstreze ceva, pentru că cei implicaţi au fost probabil ucişi, iar unii martori “au dispărut în mod straniu”. “Diana devenise o serioasă ameninţare pentru familia regală. Se zvoneşte că era însărcinată şi cred că nu este o coincidenţă faptul că trupul ei a fost mumificat înainte de a fi trimis la Londra. Aşa nu se mai putea afla dacă fusese însărcinată”, declară Sokolov.

Teoria lui este susţinută şi de miliardarul Mohamed Al Fayed, tatal lui Dodi Al Fayed – iubitul prinţesei, care a murit alături de ea în accident. La momentul respectiv, într-un articol publicat în Komsomolskaia Pravda, Sokolov a afirmat că a identificat „cel puţin trei duzini de absurdităţi”, care indică o misiune falsă şi o acoperire sofisticată: „Diana devenise o ameninţare reala pentru Palatul Windsor”.

Oficial, vinovat este considerat şoferul, Henri Paul, care ar fi fost beat, dar şi jurnaliştii care urmăreau maşina, determinându-l astfel să conducă cu viteză excesivă.

Prinţul William şi Prinţul Harry sunt fiii Dianei, la ora actuală duci de Cambridge și de Sussex. În documentarul intitulat ”Diana, Our Mother: Her Life And Legacy”, cei doi au mărturisit regretul pe care îl resimt şi în prezent legat de ultima lor conversaţie telefonică cu mama lor, Prinţesa Diana.

Ei se simt și acum vinovați că au încheiat ultima discuție cu femeia care le-a dat viață mult prea rapid și își reproșează că nu au vorbit mai mult.

“Eu și Harry eram teribil de grăbiţi să ne luăm la revedere, gen ‘ne auzim mai târziu’… Dacă aş fi ştiut ce urma să se întâmple, nu aş fi tratat lucrurile aşa superifcial”, a declarat William în documentar. “Acea conversaţie telefonică mi-a rămas profund în minte”, a declarat, devastat, William.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel