Sari la conținut

Leguma-minune ce are de două ori mai mult fier decât carnea roșie. Vindecă anemia şi menţine oasele sănătoase

legume care ingrasa
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Legume care cresc glicemia

Din cuprinsul articolului

Această legumă-minune este indicată mai ales în meniul persoanelor care se confruntă cu stări de anemie, datorită conţinutului mare de fier şi alte vitamine şi minerale esenţiale.

Este vorba de spanac, o legumă cruciferă, care ne poate da cantitatea necesară zilnică de fier, la fel ca și sfecla sau varza kale. Aceste legume pot să ne asigure chiar și 30% din necesarul zilnic de fier. Astfel, trei căni de spanac au 18 mg de fier. Această cantitate este suficientă pentru necesarul zilnic de fier.

”Legumele frunzoase, precum spanacul – preferatul lui Popeye marinarul – conțin foarte mult fier. 3 căni de spanac conțin 18 mg de fier, iar o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier.

În comparație cu carnea roșie, spanacul are chiar ceva mai mult: 100 g de spanac conțin 2,7 mg de fier față de 2,6 mg găsite în 100 g de carne”, spune dr. Oana Cuzino pe portalul doc.ro.

Menţine oasele sănătoase

Mai mult, spanacul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier, calciu și magneziu. Așadar sunt și alte beneficii pe lângă fierul pe care acesta îl conține.

Datorită conținutului ridicat de vitamina K și calciu, spanacul poate contribui la menținerea sănătății oaselor. Conține luteină și zeaxantină, doi carotenoizi care susțin sănătatea ochilor.

Spanacul conține potasiu, care contribuie la menținerea tensiunii arteriale sănătoase. De asemenea, acidul folic din spanac poate ajuta la reduce riscul crescut de boli cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel