miercuri, august 4, 2021

Lipitorile. Este tratamentul pe care l-au încercat Madonna sau Demi Moore, pentru a-și păstra tinerețea și frumusețea. Se numește hirudologie – terapie cu lipitori și este o soluție pe care românii o știu

de pe vremea dacilor. Nu se folosește doar pentru înfrumusețare, ci și în anumite boli

Lipitorile de dimensiuni mai mici puse în jurul ochilor sau în jurul gurii activează puternic circulația în zonă și automat ridurile dispar. Lipitorile emană mai multe substanțe, printre care și acid hialuronic natural. La fiecare ședință are loc o semidializă în corp, de aceea tratamentul nu este indicat decât la distanţă de câteva zile.

Terapeutul Magdalena Șoavă aplică lipitori cu rezultate remarcabile. „Sângele este viață. Vedetele despre care se vorbește în media își schimbă sângele folosind aceste

lipitori și astfel întineresc. Pe ideea aceasta merg. Se schimbă sângele, iar cum lipitorile au multe substanțe, nu numai hirudina care este net superioară heparinei, evident că în organism se produc efecte benefice. Lipitorile au foarte multe enzime, substanțe antiinflamatoare, au aeromonas, o bacterie care la pești provoacă sepsisul, iar oamenilor le distruge stafilococul auriu din corp, fiind un antibiotic natural”, spune terapeutul.

Lipitorile: soluții simple la probleme grave

Prin substanțele biologic active pe care le introduc în organismul nostru lipitorile reușesc să ne regenereze

celulele. Hirudina este un extract standardizat din saliva lipitorilor (hirudo-medicinalis), un inhibitor specific al trombinei, cu rol anti-coagulant, împiedicând astfel acumularea sângelui în vene și formarea cheagurilor. Când s-a descoperit ce beneficii aduc sănătății, în țările din Europa de Vest și America s-a început cercetarea amănunțită a lipitorilor și a modului de folosire a acestora în medicină. Medicina vestică nu a putut să nu țină seama de beneficiile acestei mici creaturi.

De exemplu, Rusia a înțeles valoarea hirudoterapiei și a dezvoltat-o. „Un pacient adus la Urgență

cu hemoragie intracraniană a fost tuns imediat și i s-au aplicat lipitori pe scalp, scăpând astfel de operație. Rusia este una dintre țările care folosesc terapia cu lipitori. Din păcate, România încă nu, deși există izvoare istorice care spun că grecii făceau comerț în Roma antică cu lipitori aduse din Dacia și Egipt”, povestește Magdalena Șoavă.

La Salina Maria, de lângă lacul Mihăilești,  în apropierea Capitalei,unde terapeutul Magdalena Șoavă practică hirudoterapia, vin cu preponderență paciente care au aflat că lipitorile rezolvă probleme de infertilitate. Atunci când epuizează toate

ideile și resursele, oamenii realizează, întâmplător sau nu, că există soluții simple la probleme grave, pe care natura ni le oferă cu generozitate.
„Femeilor care suferă de endometrioze, au uterul cu cheaguri, fibroame, lipitorile le activează circulația în zonă și o curăță foarte bine. Stresul este un alt factor declanșator al infertilității. Dar să știți că bărbații au, de fapt, probleme mai mari decât femeile. Se lucrează pe partea genitală pentru femei, iar la bărbați pe coloană, pentru că fiecare vertebră corespunde unui organ. Femeile mai vin și pentru a slăbi, pentru celulită. Circulând sângele, se elimină retenția de apă. Nu facem monoterapie, ci și detoxifiere, biorezonanță și reflexoterapie, care ajută pacientul să obțină un efect mai rapid”, mai adaugă terapeutul.

Delta Dunării, principala sursă de lipitori

Când a început să practice terapia, Magdalena Şoavă avea oroare de lipitori, dar a simțit că e drumul său. A făcut cursuri cu un medic rus, de la spitalul din Chișinău, unde există secție de hirudologie, dar crede că nu e suficient. Trebuie să înveți în fiecare zi.
Pentru România, Delta Dunării este principala sursă de lipitori, dar din cauza degradării apelor, calitatea lipitorilor a scăzut și există un anumit pericol legat de utilizarea lor în scopuri terapeutice.
De aceea există ferme de lipitori, unde hirudo-medicinalis sunt crescute în mediu artificial. Sunt mulți medici care folosesc așa ceva pentru pacienții lor. Deși este o tehnică populară, folosită mult în trecut, hirudoterapia a intrat o vreme într-un con de umbră. Informațiile din cărțile de școală spun că este un parazit care se hrănește cu sânge și care poate răspândi boli.

„Ei bine, nici acum specialiștii nu-și explică de ce după ce lipitorile sunt desprinse de piele acel loc nu se infectează. Ce fel de parazit poate fi lipitoarea dacă nici măcar nu infectează pielea pe care a fost prinsă? Și apoi, nu se hrăneşte decât la câteva luni, nu putem vorbi de faptul că ar fi purtătoare de microbi. Ele se dau pacienților sau sunt distruse”, afirmă Magdalena Șoavă.

Uneori, durerea e semn bun

Terapia cu lipitori medicinale este indicată pentru hipertensiune arterială, varice, trombofeblite, reumatism, dischinezie biliară, hepatită, endometrioză, sterilitate. Lipitorile nu rezolvă eczemele sau ceea ce ține de piele, dar în rest tot ce ține de ficat, ciroze, sau de intestine ameliorează și vindecă. Ele lasă cicatrice mici, un semn ca un y, dar nu se văd de cele mai multe ori.

„După tratament, piciorul unei paciente cu venectazii, s-a umflat, ca și cum ar fi fost înțepată de o albină. I-am explicat că dacă pe o țeavă nu ai lăsat să curgă apa, atunci când faci acest lucru apa curge ruginită. Vascularizându-se zona necrozată, aceasta se activează și e normal să doară. Durerea uneori înseamnă un lucru bun. Nu rămâne semn, din fericire”, susține terapeutul.

Hirudina, antibiotic natural

Cercetările moderne arată că lucrurile sunt cu mult mai complexe și altfel decât știam noi. Este vorba mai degrabă de o simbioză între lipitoare și sursele ei de hrană. Interesul lipitorii nu este să slăbească organismele care îi furnizează hrana, ci dimpotrivă, ca acestea să fie atât de viabile încât să poată să o hrănească.
Astfel, în momentul în care „mușcă” lipitoarea introduce în organismul gazdei o serie de substanțe care o ajută pe gazdă să devină mai sănătoasă. Aceste substanțe sunt studiate în prezent pentru conservarea organelor destinate transplanturilor.
„Ele vaccinează păsările din Deltă lipindu-se de picioarele lor. Hirudina este un fel de antibiotic natural. În paradontoze sunt folosite cu o rată mare de succes. Lipitorile sunt bune pentru discopatii, pentru tot ce ține de hernii discale, de hematoame, care dispar aproape imediat după ce sunt folosite lipitorile. Drenează foarte bine, fac minuni, din punctul meu de vedere”, crede Magdalena Șoavă.

Tratamentul cu lipitori ajută și în constipații și hemoroizi, însă sunt însă contraindicate în anemii. De aceea o biorezonanță poate spune dacă există carențe de fier. Se rezolvă mai întâi aceasta și după aceea restul problemelor.

Partea neplăcuă este că după terapie pacientul sângerează puțin, în jur de 24 de ore. Nu se pierde sânge în așa fel încât să te anemiezi, dar ies mici cheaguri de sânge și este necesar să se acorde o atenție deosebită acelui loc, iar bandajul trebuie schimbat des.

Ultimele stiri

Parteneri