Mănânci des spaghete? Acesta este efectul asupra sănătății tale

Te numeri printre cei care mănâncă spaghete tot timpul și nu se poate abține niciodată? Așadar, cercetătorii vin cu vești bune.

Cercetătorii de la National Pasta Committee of America au vești bune pentu cei care adoră pastele, ei pot pierde în greutate și datorită mâncării lor preferate. Ei spun acum că iubitorii de spaghete se pot adapta mai bine la orientările dietetice. De asemenea, ei obțin cantități adecvate de nutrienți valoroși, cum ar fi acidul folic, fier, magneziu și fibre.

Mănânci des spaghete? Acesta este efectul asupra sănătății tale

Rezultatele cercetărilor au fost prezentate la reuniunea anuală a Societății de obezitate din New Orleans, SUA. După cum au constatat experții, cei care mănâncă paste sunt mai sănătoși și consumă mai puține grăsimi.

Cantitate mai mare de vitamine și minerale

Pentru oamenii de știință, cei care nu pot rezista pastelor consumă mai puține grăsimi saturate și mai puțin zahăr adăugat decât cei care evită pastele. De asemenea, aceștia absorb o cantitate mai mare de vitamine și minerale.

Dieteticianul Diane Willand spune că „noile ghiduri alimentare pentru anii 2015-2020 încurajează consumul tuturor tipurilor de cereale, deoarece acestea furnizează mulți nutrienți. Pastele pot fi un element constitutiv al unei diete bune. Această analiză evidențiază valoarea nutritivă a cerealelor, cum ar fi pastele” .

Conținut scăzut de sodiu și colesterol

Spaghetele conțin carbohidrați importanți pe care organismul îi folosește pentru energie. În plus, este un aliment cu un conținut scăzut de sodiu și colesterol.

Originea spaghetelor este plină de mituri și contradicții. De la legenda larg răspândită, conform căreia spaghetele au fost aduse în Italia în secolul al XIII-lea de Marco Polo din Orientul Îndepărtat, până la referirea la existența pastelor în anul 1000 î.Hr. în Grecia antică.

Potrivit acesteia din urmă, cuvântul „laganon” descria un aluat lat și plat, făcut din apă și făină, pe care grecii îl tăiau în fâșii.

Se pare că această metodă a fost transferată în Italia în secolul al VIII-lea î.Hr. și în latină a devenit „laganum”. Se presupune că cuvântul „lasagna” își are rădăcina în acest cuvânt. Această poveste este atestată de scriitori latini precum Cicero, Horațiu și Apicius.

 

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

2 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

2 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

3 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

3 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

4 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic