duminică, iulie 3, 2022

Maria Grapini: „De ce nu spune guvernul adevărul? Vrea să consume stocul de vaccin?” Care este hotărârea UE, în această privință.

Maria Grapini, europarlamentar PPU (social-liberal), a făcut publică hotărârea UE în privința vaccinării copiilor cu serul anti-covid. Grapini a adresat o întrebare Comisiei Europene cu solicitare de răspuns scris pe controversata temă a vaccinării copiilor împotriva Covid-19.

Te-ar mai interesa: Cât proteine sunt într-un ou? Sigur nu știai...

Răspunsul a fost făcut public, într-un comunicat de presă, pe contul de Facebook al europarlamentarului. Prin urmare, comisarul european pentru Sănătate a spus că fiecare stat decide dacă se vor vaccina copiii de peste 16 ani. În niciun caz cei cu vârsta sub 16 ani.


Maria Grapini: „De ce nu spune guvernul adevărul? Nu puneți în pericol o întreagă generație!”

„Guvernanții trebuie să informeze corect cetățenii privind vaccinarea copiilor! Iată răspunsul Comisiei Europene! De ce nu spune guvernul adevărul? Vrea să consume stocul de vaccin? Încetați cu abuzurile! Nu puneți în pericol o întreagă generație!”, a transmis Maria Grapini.

Iată întrebările pe care Maria Grapini le-a adresat Comisiei Europene pe controversata temă a vaccinării copiilor împotriva Covid-19. Potrivit eurodeputatului Grapini, există presiuni politice și sociale tot mai mari asupra părinților pentru ca aceștia să-și vaccineze copiii împotriva Covid-19, în ciuda faptului că specialiștii au transmis, în numeroase rânduri, că datele privind riscurile și beneficiile unei eventuale vaccinări la copii și adolescenți sunt, în prezent, insuficiente și, ca atare, nu se poate face nicio recomandare.

Te-ar mai interesa: „Acțiuni urgente” în Europa. OMS cere limita...

În contextul în care, susține Maria Grapini, cetățenii români sunt îngrijorați de deciziile ce vor fi luate de autoritățile naționale, europarlamentarul umanist a adresat, punctual, următoarele întrebări Comisiei Europene:

1. Având în vedere informațiile contradictorii și lipsa unui mesaj coerent și documentat științific de OMS, legat de vaccinarea anti-Covid-19 a copiilor, ce își propune Comisia să facă?

Te-ar mai interesa: Oamenii puternici sunt incomozi. Lidia Fecioru spu...

2. Va solicita informații și documentare științifică de la OMS, care primește sume consistente de la statele membre, prin care să se clarifice dacă este indicată sau nu vaccinarea copiilor?

3. Pot fi vaccinați copiii fără acordul părinților?

Stella Kyriakides: Politicile, programele și serviciile de vaccinare țin de competența statelor membre și nu este o cerință expresă a UE

În numele Comisiei Europene, a răspuns Stella Kyriakides, comisar european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară îi dă, practic, dreptate europarlamentarului Maria Grapini, precizând că deși Agenția Europeană pentru Medicamente (organismul științific care evaluează dacă vaccinurile și alte medicamente ar trebui autorizate sau nu și cu ce indicații) a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației pentru a include utilizarea, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani, în prezent, unele state membre ale UE urmează această indicație, în timp ce altele, nu.

Te-ar mai interesa: ”Demonii” care ne OTRĂVESC creierul. Vlad Ciurea :...

Mai mult, înaltul oficial european a precizat că politicile, programele și serviciile de vaccinare țin de competența statelor membre și nu este o cerință expresă a UE. Acest lucru este valabil, de asemenea, pentru a decide dacă vaccinarea copiilor necesită sau nu consimțământul părinților.

Vaccinurile împotriva COVID-19, provenite de la patru producători de vaccinuri – BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen, sunt în prezent autorizate pentru utilizare în UE. Toate aceste vaccinuri au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste, cu excepția celui din partea BioNTech/Pfizer care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste”, se mai arată în răspunsul transmis de Stella Kyriakides europarlamentarului Grapini.

Te-ar mai interesa: Doliu în România! Un fost fotbalist și-a pus subit...

După răspunsul primit de la comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, europarlamentarul Maria Grapini a reacționat:

“Guvernanții trebuie să informeze corect cetățenii privind vaccinarea copiilor! Iată răspunsul Comisiei Europene! De ce nu spune guvernul adevărul? Vrea să consume stocul de vaccin? Încetați cu abuzurile! Nu puneți în pericol o întreagă generație!”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private