Sari la conținut

Măsuri pentru pregătirea capacității de răspuns în cazul creșterii cazurilor de Covid. Ce a decis Ioana Mihailă, împreună cu directorii DSP și managerii spitalelor

Măsuri pentru pregătirea capacității de răspuns în cazul creșterii cazurilor de COVID-19. Ce a decis Ioana Mihailă, împreună cu directorii DSP și managerii spitalelor.

În perioada 17-18 august, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a organizat videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București și cu managerii unităților sanitare implicate în acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-CoV-2, în vederea pregătirii spitalelor pentru creșterea incidenței cazurilor de pacienți COVID-19.

Ce a decis Ioana Mihailă, împreună cu directorii DSP și managerii spitalelor

La videoconferințe au participat, de asemenea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și dr. Călin Alexandru, din partea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Citeste si:

„Temele abordate au vizat măsuri organizatorice cu scopul eficientizării capacității de răspuns a spitalelor față de creșterea incidenței cazurilor de pacienți cu COVID-19 spitalizați și pregătirea din timp a avizelor sanitare pentru aprobarea unui număr mai mare de paturi destinate pacienților COVID-19, corespunzător contextului epidemiologic”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Măsuri luate în vederea pregătirii spitalelor pentru creșterea incidenței cazurilor de pacienți COVID-19

Având în vedere faptul că varianta Delta afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, Ioana Mihăilă a decis următoarele măsuri:

  • A solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie.
  • A solicitat verificarea la nivelul unităților sanitare a existenței unui stoc adecvat de materiale și echipamente de protecție, precum și a faptului că aparatele de ventilație și sistemele de alimentare cu oxigen funcționează în parametri optimi și că nu vor exista dificultăți în aprovizionarea cu oxigen.
  • A fost solicitată realizarea unei evidențe a medicilor din specialitatea ATI, precum și a medicilor rezidenți (anii IV și V) care pot fi detașați către alte unități sanitare, în situația în care contextul epidemiologic va impune această măsură.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.