marți, noiembrie 30, 2021

Medic, mesaj sinistru pentru nevaccinați: „Vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare/ Nici măcar imaginile prezentate de posturile de televiziune nu au reușit să sperie”.

Consilierul ministrului

Te-ar mai interesa: 39 de români vor ajunge în România mâine, din Afri...

Educației, Emilian Imbri, este cunoscut prin intermediul mesajelor sale neortodoxe, comunicate prin mass media, încă de la începutul pandemiei. Recent, însă, acesta a făcut o declarație șocantă, care îi vizează pe cei nevaccinați anti-covid, transmițindu-le acestora că solul va îngheța şi va mai greu să le fie săpate gropile în cazul în care vor muri de COVID.


Medic, mesaj sinistru pentru nevaccinați: „Vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare”

„Vin sărbătorile de iarnă și am un mesaj: gândiți-vă că vine frigul și pământul este destul de înghețat și tare”, a

Te-ar mai interesa: Top 6 alimente care luptă împotriva cancerului și ...

declarat expertul în Sănătate, la B1 TV.

De asemenea, Imbri a ținut să sublinieze că state precum Austria, Franța sau Germania impun noi restricții severe, „lucru care ar trebui să ne pună pe gânduri”.

„Ceea ce este într-adevăr un semnal de alarmă, sau un lucru care ar trebui să ne pună pe gânduri, și nu neapărat populația trebuie să se gândească la asta pentru că populația are și alte gânduri acum legate de venirea iernii.

Dar pe specialiști ar trebui să îi pună pe gânduri faptul că niște țări foarte bine poziționate din punct de vedere al sistemului de sănătate iau niște măsuri foarte severe.

Te-ar mai interesa: Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, nece...

Deci ceva ar trebui să dea de gândit și ar trebui să ne pună și pe noi în gardă din timp.

Germania deja vorbește despre un val 5 pe care îl prognozează mult mai sever decât orice până acum, în Franța se discută despre o tulpină nouă, nu știm însă precis despre ce este vorba. E vorba doar de un anunț făcut în presa lor, o tulpină nouă care a fost depistată de curând și care probabil că va deveni o problemă în cazul în care nu se iau măsurile necesare sau în cazul în care într-adevăr este ceea ce s-a anunțat.

Iată că măsurile pe care le iau celelalte state – noi nu trebuie să imităm, dar

Te-ar mai interesa: Sfântul Andrei, tradiții, obiceiuri și supersitiți...

trebuie să ne gândim că oamenii ăia fac ceva cu bună știință, nu așteaptă să bată vântul ca la noi”, a declarat Emilian Imbri.

„Nici măcar imaginile prezentate de posturile de televiziune nu au reușit să sperie în sensul bun”

Mai mult de atât medicul Emilian Imbri a vorbit despre posibile măsuri restrictive care ar putea fi luate împotriva celor care refuză să se vaccineze. Acesta a ținut să precizeze că vaccinarera cu forța nu este o opțiune valabilă, din moment ce nici alte state nu recurg încă la forță.

În discuție a fost adusă și importanța mass media, care deși a prezentat în valuri imagini cu persoane

Te-ar mai interesa: Tot ce trebuie să știi despre Omicron. Virusolog r...

infectate cu Covid internate la ATI, n-a reușit să sperie „într-un sens bun și să atragă atenția asupra faptului că sunt foarte multe decese și că va veni iarna”.

„S-ar putea să fie o formă prin care să reușim să mai convingem, că, de vaccinat cu forța, sigur că, vedeți, nu se pune problema chiar nicăieri, dar s-ar putea să mai convingem oarece persoane să se mai vaccineze.

Gândiți-vă că nici măcar imaginile prezentate de posturile de televiziune și de tot ceea ce se discută în momentul de față în media noastră nu a reușit să sperie în sensul bun și să atragă atenția asupra faptului că sunt foarte multe decese și că va veni iarna.

Și a venit iarna, și că practic peste acest Covid, lăsând deoparte bolile cronice, de care parcă toată lumea a început să uite, vor veni și alte virusuri care vor genera infecții respiratorii, care supraadăugate sau asociate cu ceea ce se întâmplă acum pot să dea nu numai modificări ale tuplinii acestui virus, ci pot să dea simptome cumulate care vor face ca iarăși un număr mare de persoane să trebuiască apeleze la serviciile de înaltă medicină și de urgență.

Cred că într-adevăr niște măsuri, poate mai serioase… pentru că noi dăm senzația asta de neseriozitate”, a concluzionat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri