marți, noiembrie 30, 2021

În cadrul unui interviu acordat în emisiunea Off/On The Record, de la Aleph News, medicul Alexandru Rafila a încercat să răspundă la întrebarea momentului care a născut o sumedenie de cotroverse și care a dezbinat

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavi...

lumea: Cine infectează mai mult: un vaccinat sau un nevaccinat?

„Proporția de persoane vaccinate și nevaccinate este diferită. Unii vaccinați nu mai fac boala. Acum însă există o tulpină care se transmite mult mai ușor. Proporția celor care fac forme grave din rândul vaccinaților este mult mai mică decât în cazul nevaccinaților. Ca să încetinești transmiterea, vaccinarea trebuie combinată și cu alte metode. Dacă oamenii au forme clinice manifeste, probabil că transmit în mod similar”, spune Alexandru Rafila.

Potrivit medicului, transmiterea nu e diferită între vaccinați și nevaccinați.

„Modalitatea

Te-ar mai interesa: O nouă informație îngrijorătoare despre varianta O...

de transmitere nu este diferită între vaccinați și nevaccinați. La noi, din numărul de decese, 90% erau nevaccinați. Sunt și persoane cu afecțiuni la care răspunsul imun nu există. Noi am avut 500-600 de morți pe zi, la o populație de 18 milioane de locuitori. Noi am fot pe locul 1 în lume câteva săptămâni la rând. A murit 1 Parlament pe zi sau câteva avioane s-au prăbușit. Din cauza celor care fac propagandă imorală împotriva vaccinării, multe mii de oameni au murit. Mai sunt și decesele indirecte, oamenii nu au loc în spitale. Anul trecut am avut 20.000 de oameni decedați în 3

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

luni”.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică (21 noiembrie) 1.936 de noi cazuri de Covid. În ultimele 24 de ore au fost raportate 105 de decese, la care se adaugă 16 produse anterior, dar raportate astăzi. Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.762.701, dintre care 54.959 au decedat, iar 1.639.344 au fost declarate vindecate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 289 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Din totalul de 121 pacienți decedați, 113 erau nevaccinați

Te-ar mai interesa: Directorul Moderna anunță un nou vaccin pentru Omi...

și 8 vaccinați. Cei 25 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 de ani. 7 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.119. Dintre acestea, 1.573 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.573 de pacienți internați la ATI, 154 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 156 sunt minori, 141 fiind internați în secții și 15 la ATI.

Până

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.623.110 teste RT-PCR și 5.087.750 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.981 de teste RT-PCR (3.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.003 la cerere) și 13.827 de teste rapide antigenice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri