Sari la conținut

Medic român: „S-a demonstrat că cei care dezvoltă cancer sunt constipați!”

Sursă foto: Facebook Acasa La Maruta

Din cuprinsul articolului

Constipația este o afecțiune comună care afectează persoane de toate vârstele. Aceasta poate însemna că nu eliminați scaunele în mod regulat sau că nu reușiți să vă goliți complet intestinul.

Ce cauzează cel mai adesea cancerul tractului digestiv. Medicul Radu Tincu explică care este soluția prin care putem scăpa de constipație.

„Din păcate, vedeți partea asta cu alimentația… aerul și alimentația sunt factorii care produc cele mai multe boli, pentru că nu putem să nu mai respirăm sau să nu ne alimentăm. Deci este clar că va trebui cumva să găsim o soluție ca alimentația și aerul să fie de bună calitate, pentru că în alte condiții se va răsfrânge asupra sănătății organismului”, ne-a spus medicul Radu Țincu.

„Mai e un lucru important vorbind despre microbiotă, o problemă extrem de importantă este constipația„, atrage atenția medicul Radu Țincu.

Constipația apare atunci când mișcările intestinale devin mai puțin frecvente și scaunele devin greu de eliminat. Se întâmplă de cele mai multe ori din cauza schimbărilor în dietă sau rutină, sau din cauza aportului inadecvat de fibre. Trebuie să vă sunați medicul dacă aveți dureri severe, sânge în scaune sau constipație care durează mai mult de trei săptămâni, scrie ClevelandClinic.

Creșterea aportului de fibre alimentare

„Constipația în primul rând, că predispune și expune tubul digestiv la substanțe toxice.

Gândiți-vă ce înseamnă să rămână în contact cu mucoasa intestinală foarte multe substanțe toxice produse chiar din metabolismul intern intestinal o perioadă lungă de timp.

S-a demonstrat că cei care dezvoltă cancere de tub digestiv sunt mai frecvente dacă sunt constipați, comparativ cu cei care au un tranzit normal.

Ce putem face este să creștem aportul de fibre alimentare. Nu mâncăm suficiente fibre! Ultimele recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății recomandă undeva peste 25g de fibre pe zi, ceea ce este o cantitate destul de mare. Deci e clar că trebuie să recurgem la fructe și legume care conțin fibre.

Trebuie să avem cereale integrale care să aducă acest aport de fibre.

Fibrele, în mod plastic funcționează ca o mătură care pur și simplu curăță tubul digestiv”, a declarat conf. Univ. Dr. Radu Ciprian Țincu, medic primar specialitatea ATI / Toxicologie, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel