Sari la conținut

Semnal de alarmă! Medicamente ascunse în aproape 50 de suplimente alimentare, vândute pe Amazon și eBay

Semnal de alarmă! Medicamente ascunse în aproape 50 de suplimente alimentare, vândute pe Amazon și eBay

Aproape 50 de suplimente alimentare vândute pe Amazon și eBay conțin ingrediente farmaceutice active. Inclusiv unele medicamente eliberate pe bază de rețetă, care nu sunt declarate pe etichetă și ar putea prezenta riscuri grave pentru consumatori. Anunțul a fost făcut joi de Food and Drug Administration (FDA), Administrația pentru Alimente și Medicamente, conform consumerreports.org

FDA, care reglementează suplimentele alimentare din SUA, a achiziționat și testat suplimente de slăbire și de îmbunătățire sexuală de pe site-urile Amazon și eBay. Agenția a constatat că produsele conțin o varietate de medicamente potențial periculoase. Aceste ingrediente ar putea provoca reacții adverse grave. Sau pot interacționa cu medicamente sau suplimente pe care un consumator le ia deja. Conform legislației federale, suplimentele alimentare trebuie să precizeze cu precizie ingredientele produsului pe etichetă și nu pot conține medicamente.

Citeste si:

„În timp ce FDA s-a angajat în discuții cu piețele online precum Amazon și eBay cu privire la aceste probleme în trecut, credem că pot face mai mult pentru a proteja consumatorii de aceste produse frauduloase și potențial periculoase”, a declarat Donald D. Ashley, directorul Oficiului Conformitate în Centrul FDA pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentelor, a spus într-un comunicat.

FDA îi îndeamnă pe consumatori să evite suplimentele pe care le-a citat. Ashley Settle, un purtător de cuvânt al eBay, a declarat pentru Consumer Reports că compania își revizuiește în prezent site-ul și va elimina produsele care încalcă drepturile. Amazon nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu joi după-amiază.

Mai multe produse de pe eBay și Amazon conțin ingrediente farmaceutice nedeclarate

Constatările sunt cele mai recente dintr-un șir de studii care au găsit medicamente nedeclarate în suplimentele alimentare. Un studiu al FDA publicat în iunie a analizat conținutul a 59 de suplimente de portocale amare. Astfel, a găsit stimulente ilegale în aproape 10% din produse. Cu toate acestea, până în prezent agenția nu pare să fi avertizat public consumatorii cu privire la acest risc potențial. În septembrie, cercetătorii de la Universitatea Harvard au raportat că au găsit medicamente ascunse în suplimente „nootrope” populare, despre care se pretinde că stimulează funcția creierului.

În ultimele teste ale FDA, toate cele 26 de produse achiziționate de agenție pe Amazon și 20 cumpărate pe eBay conțineau ingrediente farmaceutice nedeclarate, potrivit unui comunicat de presă al FDA.

Ingredientele includ sildenafilul (ingredientul activ din Viagra), tadalafilul (Cialis) și vardenafilul (Levitra). De asemenea, agenția a găsit sibutramină, un inhibitor al apetitului; desmetilsibutramina, un analog al sibutraminei; și fluoxetină (Prozac).

„Multe dintre acestea sunt ingrediente active pentru utilizare în medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală aprobate de FDA. Care sunt restricționate să fie utilizate sub supravegherea unui profesionist autorizat în domeniul sănătății”, a spus agenția în comunicatul de presă.

FDA a spus că multe dintre produsele pe care agenția le-a achiziționat au nume care sunt identice sau similare cu suplimentele care se găseau anterior contaminate cu medicamente. La sfârșitul anului 2018, o bază de date menținută de FDA a enumerat 776 de suplimente contaminate cu medicamente nedeclarate. Acum, baza de date listează peste 1.000.

FDA spune că mai multe produse achiziționate pe Amazon au fost desemnate pe listele lor ca „Best Seller # 1” sau „Amazon’s Choice”. Insigna Amazon’s Choice este acordată „produselor foarte bine cotate, la prețuri bune, disponibile pentru livrare imediată”.

Medicamente ascunse în aproape 50 de suplimente alimentare. Ce ar trebui sa faci

FDA a publicat informații specifice despre fiecare supliment de îmbunătățire sexuală și produs de slăbit citat în anunț. Baza de date a produselor contaminate a agenției include numele a peste 1.000 de suplimente de care să știți. Trebuie să știți, însă, că FDA nu poate testa și identifica toate produsele de pe piață astăzi.
Ar trebui să aveți grijă cu privire la utilizarea suplimentelor comercializate pentru îmbunătățirea sexuală, pierderea în greutate, culturism și multe altele.
Dacă vă gândiți să utilizați astfel de produse, ar trebui să discutați cu un medic sau cu un alt profesionist din domeniul sănătății despre dacă ingredientele pot interacționa cu orice medicamente sau suplimente pe care le luați în prezent. Dacă aveți un eveniment advers după ce ați luat un supliment, FDA încurajează consumatorii să depună un raport despre ceea ce s-a întâmplat cu agenția.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.