vineri, ianuarie 27, 2023

Elementele esențiale pe care trebuie să le ai în casă, dacă vei fi pus în situația de a sta la domiciliu în auto-izolare.

Infecția cu Covid-19 a produs un dezechilibru serios și real la nivel mondial. Bilanţul mondial al deceselor provocate de noul coronavirus a depăşit pe 10 martie pragul de 4.000, conform Reuters şi AFP.

La data de 9 martie, 104 ţări şi regiuni au raportat un număr total de 109.578 de cazuri de COVID-19, potrivit OMS.

Te-ar mai interesa: Boala de plămâni gravă care face ravagii printre c...

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că ”ameninţarea unei pandemii” cu noul coronavirus, care a provocat peste 110.000 de îmbolnăviri în întreaga lume, a devenit ”foarte reală”, relatează AFP, dpa şi Reuters și în 11 martie a fost și declarată.

În acest context nou pentru mulți dintre noi, care nu ne-am confruntat până acum cu situații de criză atât de profunde, poate fi ceva copleșitor.

Cum te pregătești de pandemie sau de carantină la domiciliu? Este o întrebare care își face loc în mintea oamenilor în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: Cauzele urinării frecvente noaptea la femei și băr...

Este important să facem o diferență clară între pregătirea înțeleaptă și necesară și cumpăratul haotic.

În niciun caz, nu aceasta este soluția. Este important să ne păstrăm calmul, să inventariem ce avem deja și să facem o listă cu ce ne trebuie în situația în care ieșirile din casă este bine să fie făcute cât mai rar.

Departamentul pentru Securitate Internă din SUA a realizat deja un plan de pregătire în caz de pandemie, care include și un stoc minim recomandat cetățenilor americani ca măsură de prevenție în caz de pandemie generată de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei cărora niciun bărbat nu le poa...

Acesta include următoarele lucruri:

Medicamente pentru gripă și răceală: Cum nu există tratament sau vaccin pentru Covid-19, autoritățile americane recoamandă oamenilor să aibă medicamente care tratează simptomele gripei (febră, tuse, dificultăți respiratorii și pneumonie), care sunt similare.

Astfel, sunt recomandate calmante pentru dureri, medicamente pentru gripă și răceală și vitamine, prevede ghidul realizat de autoritățile americane.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Acestea sunt cele mai bune alimente ...

Stocuri de alimente și apă pentru 2 săptămâni

Stocuri de medicamente necesare pentru 2 săptămâni – pentru persoanele care urmează tratamente

Ghidul menționează că, în cazul unei pandemii, cei mai mulți oameni vor fi capabili să se trateze singuri, la domiciliu.

CDC recomandă purtarea măștilor doar de către persoanele bolnave sau care sunt în contact cu persoane infectate.

În schimb, CDC nu recomandă purtarea măștilor de către persoane sănătoase, care nu sunt în zone de risc.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre artroza genunchiului, bo...

Ce trebuie să ai în casă din punct de vedere al alimentației și al igienei

 • Săpun, șampon și crema hidratantă
 • Dezinfectanți
 • Spirt
 • Soluții de spălat pe jos dezinfectante
 • Apă (deși și apa de la robinet este în ordine). Accentul nu trebuie să cadă pe apă
 • Trusă de prim ajutor: în special bandaje, benzi, peroxid de hidrogen (pentru dezinfectare);
 • Elemente de igienă intimă (absorbante și pampers pentru familiile cu copii)
 • Lapte praf pentru bebeluși
 • Mălai, orez, paste, fasole, cartofi
 • Nuci, alune, caju, fructe deshidratate, batoane de cereale, un borcan de miere
 • Suc de roșii
 • Conserve de carne și pește
 • Vitamine – cele mai importante vitamina C, vitamina D, Echinacea, suplimente cu zinc, bomboane de gât, o sticlă cu albastru de metilen, pastile cu propolis
 • Să nu uităm și de igiena emoțională, dacă este să petrecem mult timp în casă, e bine să vă revizuiți titlurile de cărți pe care doreați de mult să le citiți, filmele pe care doreați să le vedeți sau exercițiile aerobice pe care le-ați tot amânat din lipsă de timp.
 • Mai mult decât oricât, trebuie menținute o stare de pozitivism, optimism, încredere. Frica este foarte periculoasă și de nedorit în aceaste situații. E bine să ne gândim că după orice furtună apare și soarele, este necesar să nu disperăm și să învățăm din lecții. Lecțiile acestea dure sigur vor aduce o schimbare în bine și o responsabilizare. Când oamenii politici vor învăța lecția smereniei poate. Și când vor realiza că suntem toți laolaltă în vremuri de restriște, că nu se mai pot trata în străinătate și că ei și familiile lor vor beneficia de serviciile medicale în care au investit, pentru popor. Această epidemie sigur va zgudui multe mentalități, așa că putem lua experiența ca o lecție, nu ca o pedeapsă.

Toate cele bune tuturor!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private