Sari la conținut

Medicamentele care cresc de 3 ori riscul afecţiunilor la rinichi

Specialiştii avertizează că dacă sunt luate în doze mari, aceste pastile cresc riscul bolilor grave la rinichi.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că pacienţii care utilizează 40 mg de medicamente pe bază de statine pe zi au cu 34% mai multe şanse să ajungă la spital din cauza problemelor grave la rinichi.

Medicamentele pe bază de statine sunt extrem de eficiente în reducerea colesterolului, însă au efecte secundare extrem de periculoase.

De asemenea, tratamentul cu statine trebuie însoţit de un stil de viaţă sănătos, cu multă mişcare sş alimentaţie echilibrată.

Medicamentele pe bază de statine blochează o enzimă din organism care favorizează formarea colesterolului. Astfel, aceste pastile scad nivelul de colesterol rău din organism.
Printre medicamentele pe bază de statine se numără: rosuvastin, atorvastin, simvastatin, altocor, altoprev, mevacor, crestor, lescol, lipitor, livalo, pravachol sau zocor.
Cea mai mare doză de staine o conţine simvastin-40mg sau mai mult.
Pe lângă micşorarea nivelului de colesterol, aceste medicamente reduc şi riscul de afecţiuni cardiace.

Printre riscurile folosirii statinelor se numără şi pierderea memoriei, confuzia mentală temporare şi diabetul. Cel mai întâlnit efect secundar al statinelor este încordarea musculară, care este percepută de numeroşi pacienţi şi poate fi foarte severă.
 Alte efecte secundare:

–         dureri de cap;

–         insomnie;

–         oboseală;

–         somnolenţă;

–         ameţeală;

–         greaţă;

–         vomă;

–         crampe şi dureri abdominale;

–         balonare;

–         gaze intestinale;

–         diaree;

–         constipaţie;

–         mâncărimi.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.