joi, august 13, 2020

Veste bombă a Universității din Virginia. Un studiu a uluit breasla cercetătorilor. Ce legătură este între acest tip de cancer și sănătatea intestinelor tale?

Un mediu intestinal nesănătos duce la declanșarea agresivă a cancerului de sân!

Intestinele încărcate și inflamate fac cancerul mamar mult mai invaziv, celulele canceroase încep să se răspândească rapid în alte părți ale corpului, potrivit unui nou studiu al Centrului de Cercetare a Cancerului de la Universitatea Virginia din SUA.

Citește și:

Dr. Melanie Rutkowski, de la departamentul de Microbiologie, Imunologie și Cancer a descoperit că o schimbare a florei intestinale la șoarecii de laborator a dus la o invazie hormonală și la accelerarea serioasă a cancerului mamar.

Schimbarea intestinală a adus perturbări masive în organism, cu rezultatea devastatoare la nivelului celulelor canceroase, care s-au împrăștiat necontrolat!

Citește și:

Cancerul de sân este cu precădere receptiv hormonal, asta înseamnă că are o creștere alimentată hormonal, fie de estrogen, fie de progesteron.

Vestea bună este că răspunde bine acest tip de cancer la terapia hormonală.

Metastaza se va constata pentru fiecare caz în parte. Metastazele timpurii sunt afectate de o varietate de factori, a explicat Rutkowski.

Unul dintre ei este prezența unui nivel ridicat de celule imune numite macrofage, prezente în țesut.

Citește și:

Așadar concluzia specialiștilor este că un mediu intestinal nesănătos, o floră intestinală sensibilă pe care o ai dinaintea unui cancer de sân va potența ambele afecțiuni. Distrugerea florei intestinale duce la inflamarea pe termen lung a țesutului și a mediului tumoral, spune Rutkowski.

Parteneri