miercuri, septembrie 28, 2022

Medicul care are grijă de sănătatea Lotului Olimpic Român dezvăluie rețeta proprie a celei mai sănătoase cafele care ne dă un boost de energie.

Medicul Virgil Stroescu, doctor endocrinolog, este cercetător științific la Centrul de Medicină Sportivă, cu doctorat în modificări endocrinologice și metabolice.

Licoare cu efect miraculos asupra organismului are la bază doar ingrediente naturale. Pentru a te bucura și tu de „cafeaua magică” ai nevoie de doar câteva ingrediente și un blender.

Te-ar mai interesa: Condimentul care luptă cu infecții grave: Clostrid...

Ingrediente

– 2 legături de pătrunjel proaspăt

– 1 lingură miere de albine

– 1 lămâie bio

– 1 lingură ulei de măsline

– jumătate de litru de apă

Mod de preparare cafea din pătrunjel

Pătrunjelul se spală, se taie și se pune în blender. Se adaugă mierea, lămâia tăiată bucăţi cu tot cu coajă (sau sucul de lămâie), uleiul de măsline și apa. Se amestecă bine.

Se bea o ceașcă de cafea de pătrunjel sau un pahar, zilnic.

Dr. Virgiliu Stroescu: „Când bei un pahar din acesta, simți un fel de zguduitură în corp”

„Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, spune dr. Virgiliu Stroescu potrivit topremediinaturiste.ro

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

– Frunzele de pătrunjel conțin opt vitamine și numeroase alte substanțe care previn degenerarea ADN-ului și îmbătrânirea celulelor (flavonoidele, clorofila, ftalidele, etc.).

Vitamina C, vitamina A, vitamina B12, clorofila, dar și luteolina din frunzele de pătrunjel stimulează producția de celule ale sistemului imunitar și le activează pe cele existente.

– Pătrunjelul echilibrează și stimulează energia organelor, îmbunătățindu-le capacitatea de asimilare și utilizare a nutrienților.

Te-ar mai interesa: Agenția Antidrog: Noi măsuri pentru consumatorii d...

– Ajută la neutralizarea efectelor nocive ale alcoolului și ale tutunului, este un bun stimulent al sistemului nervos.

– Pătrunjelul verde protejează plămânii și căile respiratorii, ficatul, intestinul și rinichii de radicalii liberi, de apariția mutațiilor și a cancerului.

– Pătrunjelul verde amestecat cu suc de lămâie și ulei de măsline activează puternic sistemul imunitar și, în plus, combate direct foarte multe specii de bacterii și ciuperci parazite. Studii făcute la Universitatea din Ankara (Turcia) recomandă această combinație mai ales în cazurile de infecții recidivante, imunitate slăbită.

Te-ar mai interesa: Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private