Sari la conținut

Medicul Vasi Rădulescu cere înrăspirea restricțiilor. Un lockdown de 60 de zile, vaccinare și testare: „Sacrificul va merita din plin”

Medicul Vasi Rădulescu cere înrăspirea restricțiilor. Un lockdown de 60 de zile, vaccinare și testare: „Sacrificul va merita din plin”

Medicul cardiolog Vasile Rădulescu, cunoscut în special pentru postările sale de pe rețelele sociale, precum și pentru cărțile scrise, a împărtășit public soluția pentru încetarea pandemiei de coronavirus.

Acesta susține că singura soluție pentru evitarea unui an de chin, „cu populație tot mai stresată, mai violentă”, ar fi un lockdown de 60 de zile.

Vasi Rădulescu: „Papa la carcalac și papa la pandemie”

„1. Faci lockdown pentru 60 de zile.

2. Vaccinezi 450.000 de oameni pe zi.

3. Testezi cât de mult poți.

În 60 de zile ajungi la 27 de milioane de doze. Asta înseamnă aproape 14 milioane de oameni vaccinați complet. Suficient pentru a atinge un procent necesar imunizării de masă.

60 de zile lockdown înseamnă timp să aprovizionezi cu vaccinuri, timp să scazi încărcarea spitalelor, timp să duci imunitate în fiecare familie.

60 de zile de lockdown pentru o populație obosită poate fi prea mult, dar sacrificiul va merita din plin.

Pentru că 14 milioane de oameni vaccinați înseamnă papa la carcalac și papa la pandemie”, a scris dr. Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Medicul Vasi Rădulescu cere înrăspirea restricțiilor

„Datele preliminare CDC (centrul de control al bolilor din SUA) arată că persoanele cu ambele doze de vaccin NU mai transmit virusul.

Chiar dacă l-ar transmite, dacă celelalte persoane sunt vaccinate, riscul de a muri sau a face o formă gravă este 0 (zero).

Testele sunt utile chiar și în lockdown, pentru că va mai exista populație mobilă – nu ai cum altfel. Dar dacă o controlezi regulat, scazi apariția cazurilor. Continui cu vaccinarea, că e prioritate absolută.

Putem alege varianta asta sau un 2021 plin de chin, cu populație tot mai stresată, mai violentă.

Sunt tare curios să văd ce vor face oficialii”, a mai scris medicul Vasi Rădulescu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: